'Hail to the captains!' Deze acht begonnen het 1B-seizoen als aanvoerder

Sport | Op de eerste speeldag van een nieuw voetbalseizoen is het altijd uitkijken welke spelers met de aanvoerdersband op het veld stappen. Bij sommige teams was dat gewoon dezelfde speler als vorig seizoen, maar bij heel wat andere teams stond er de voorbije weken een nieuwe aanvoerder op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Lommel SK, RWDM en KVC Westerlo waren er geen grote wijzigingen. Glenn Neven startte ook dit seizoen als leider van Lommel SK terwijl Nicolas Rommens en Lukas Van Eenoo vorig seizoen al regelmatig de aanvoerdersband droegen als vice-aanvoerder.

Rommens deed dat bij afwezigheid van Sadin terwijl Van Eenoo meer als captain op het veld startte dan de eigenlijke aanvoerder Maxime Biset. Na het vertrek van Sadin en Biset waren zij dan ook de logische opvolgers. Toch is Anthony Sadin ook dit seizoen aanvoerder van een 1B-team. De ex-goalie van RWDM kwam als eerste het veld op gelopen bij Excelsior Virton.

Eerder konden we ook al melden dat Denis Prychynenko en Alexander Maes de nieuwe aanvoerders zijn van SK Deinze en Lierse Kempenzonen. Prychynenko volgde Flavien Le Postollec op terwijl Maes de aanvoerdersband overnam van Ben Santermans.

Bij Waasland-Beveren kreeg Nordin Jackers de band rond de arm, al zal hij wellicht het seizoen verderzetten als vice-aanvoeder. Normaliter is de band voor Dries Wuytens, maar die was er door een knieblessure niet bij. Enzo Scifo koos dan weer de ervaren Christophe Lepoint als kapitein van Excelsior Moeskroen. Vorig seizoen was die band voor de vertrokken Alessandro Ciranni.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top