'Margriet aan Zee': dit mag je verwachten van de eerste aflevering

Films | Nog even en het is zover: Margriet Hermans maakt haar grote comeback als talk- en entertainmentshowpresentatrice in ‘Margriet aan Zee’ op Pickx+. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn om af te stemmen op de eerste aflevering, dan kan de line-up je waarschijnlijk wel overhalen. Dit is wat de eerste aflevering van ‘Margriet aan Zee’ voor je in petto heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We kondigden het eerder al aan: de nieuwe afleveringen van ‘Margriet aan Zee’ worden geopend met een moderne herwerking van het lijflied dat Margriet in de jaren 90 ook zong: ‘Niets houdt me tegen’. En we kunnen je nu al verzekeren, zowel de stem van Margriet als de boodschap van haar lied staan nog steeds overeind als een boom.
 
Dan is het tijd voor de eerste gast, en dat is er meteen eentje die een diepe band heeft met de zee. De Oostendse auteur Katrien Vervaele schreef boeken als ‘Vergeten verhalen van de zee’, ‘Vissersvrouwen’ en ‘Garnalen’ en is dus de ideale persoon om enkele anekdotes op te diepen. Daarna is het aan de eerste muzikale gast. Eigenlijk was Willy Sommers geprogrammeerd, maar op de dag van de opnames was hij ziek. Daarom nam volkszanger Garry Hagger zijn plaats in op de muzikale line-up.
 
Daarna volgt iemand die de aanstekelijke bulderlach van Margriet nog nooit heeft mogen horen! Jan Van den Braembussche is een inspirerende atleet en scheidsrechter die al drie keer deelnam aan de Deaflympics. Het wordt een ode aan de g-sport. Tweede artiest van de dag is daarna 2 Fabiola, de Eurodancegroep die eigenlijk de handdoek in de ring zou gooien in 2020, maar het pensioen dan uitstelde naar 2023. Gelukkig maar, want nu kunnen we Pat Krimson en Loredana op het podium in Middelkerke aan het werk zien.

Sport en gezondheid

Copresentator Stef Poelmans presenteert niet alleen de muzikale acts. Hij trok ook op reportage langs de kust. In de eerste aflevering krijgen we te zien hoe hij samen met burgerbeweging Proper Strand Lopers de kust proper houdt.
 
Na dat intermezzo komt Steffi Vertriest langs met haar nieuwe boek: ‘De kracht van gedachten’. De tv-chef en healthblogster stort zich deze keer niet alleen op fysieke gezondheid, maar ook op het mentale aspect. Het is haar meest persoonlijke verhaal tot nu toe. Zij wordt gevolgd door opkomend Vlaams muziektalent dat luistert naar de naam Metejoor, vergezeld door de Nederlandse Emma Heesters.
 
Documentairemakers en reizigers Dimi Dumortier en Karsten de Vilder mogen honderduit hun passie voor Napoleon uit de doeken doen vooraleer De Romeo’s het podium bestormen. Ook zij komen de zieke Willy Sommers vervangen. Daarna volgt nog wat sport met Nick Celis, een van de stichtende leden van de Belgische 3x3 basketbalploeg. Op de Olympische Spelen grepen ze net naast een medaille. Afsluiten doet de zanger Yannick Bovy.

Tijdens een opnamedag loopt overigens niet altijd alles op rolletjes. Dat is met Margriet Hermans niet anders. Om je helemaal warm te maken voor de eerste aflevering van 'Margriet aan Zee' bundelden we enkele van de leukste bloopers in deze video:Ontdek meer over 'Margriet aan Zee' en stem af op Pickx+ voor de eerste aflevering op 19 augustus om 22u15 en op 20 augustus om 19u30, zender 13 op je TV. Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! 

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Margriet aan Zee’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top