De hele dag 'The Handmaid's Tale' en een vooruitblik op seizoen 5

Series | Vandaag is de dag van ‘The Handmaid’s Tale’ op Pickx+, dus om de dystopische serie met een inspirerende boodschap te vieren, blikt Proximus Pickx al vooruit op wat de toekomst van de reeks brengt. Terwijl je vandaag op Pickx+ integraal kan genieten van seizoen 4, laten wij je al uitkijken naar de volgende jaargang. Opgelet: spoilers!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gerechtigheid is het sleutelwoord van seizoen 4 van ‘The Handmaid’s Tale’. June (de zoals steeds schitterende Elisabeth Moss), die door haar strubbelingen in het rigoreuze religieuze regime van Gilead gehard is, is vastberadener dan ooit om die gerechtigheid te bekomen. Zowel van haar persoonlijke demonen en beulen als van het hele regime, waar ze steevast een oorlog tegen voert. En om haar doel te bereiken, wil ze zelfs haar eigen vrijheid op het spel zetten.
 
Wie het vierde seizoen al gezien heeft, weet al dat het eindigt met een schokkende klepper. (Spoiler warning voor wie niet weet waar we het over hebben! Kijk eerst naar het vierde seizoen op Pick+!) Fred Waterford (Joseph Fiennes) stond op het punt om vrijuit te gaan voor zijn misdaden, maar dat was buiten de woede van June gerekend. Om samen met de andere vrijgevochten dienstmaagden persoonlijke wraak te verkrijgen, regelt ze dat Fred aan haar wordt uitgeleverd in niemandsland, waar hij opgejaagd en doodgeslagen wordt. Nadien wordt zijn lichaam publiekelijk opgehangen aan de muur met de emblematische quote “Nolite te bastardes carborundorum”.
 
“Het is geen mooie vorm van gerechtigheid, maar het is wel gerechtigheid”, zei showrunner Bruce Miller over het einde van seizoen 4, een moment waar hij naar eigen zeggen al sinds het begin van de serie naartoe werkt. “Het is wat Fred verdiende.” In dezelfde adem vertelt Miller dat de dood van Fred June zal blijven achtervolgen. “Wat zal June nu voelen? Ze werd niet gedwongen om dit te doen. Ze dacht dat ze er een vorm van voldoening uit zou halen, maar het voelt eigenlijk helemaal anders. Ze voelt zich als een vreselijke moeder en een vreselijk mens, en dat terwijl ze alles kreeg dat ze wilde.”

Geen einde

Dat is het punt waarop het vijfde seizoen zal starten: met een verscheurde June die alles op het spel heeft gezet om wraak te nemen, maar daarmee misschien wel een te groot risico heeft genomen. En dat terwijl de catharsis helemaal niet zo goed aanvoelt als ze had gehoopt. Ze is nog steeds op oorlogspad met het regime van Gilead, maar hoe zal ze haar weg verderzetten nu ze met die ene demon heeft afgerekend en er een hoop nieuwe bij zijn gekomen?
 
De dood van Fred Waterford betekent overigens niet dat Joseph Fiennes volledig uit de reeks verdwijnt. Volgens Bruce Miller valt er nog heel wat uit het verleden van Gilead te verkennen aan de hand van flashbacks. “De verhalen van Fred en Serena in de vroege jaren van Gilead zijn fascinerend. In de laatste scènes (van seizoen 4, red.) keren we bijvoorbeeld even terug naar de gebeurtenissen tussen Fred en June in het huis van de Waterfords. Ik sluit niet uit dat we zo nog zullen terugblikken.” Joseph Fiennes blijft dus ook voor de opnames van seizoen 5 op de set.
 
Ooit was het einde van seizoen vier waarschijnlijk voorzien als het einde van de hele reeks, maar van dat idee stapte Bruce Miller af in het pandemiejaar. Doordat hij het werk van Elisabeth Moss zag het afgelopen jaar, besloot hij dat hij Gilead nog niet kan loslaten. Nu heeft hij geen precies aantal seizoenen en afleveringen meer in gedachten. “Ik zal mooie woorden schrijven die Elisabeth kan zeggen, zolang zij ze wil zeggen.” Met andere woorden: tenzij Elisabeth Moss het beu wordt om in de huid van June te kruipen, zullen de fans op hun wenken bediend blijven worden.
 
En diezelfde fans kunnen vandaag op Pickx+ (zender 13) extra genieten van ‘The Handmaid’s Tale’. Het hele seizoen 4 wordt daar namelijk uitgezonden. Bekijk nu alle seizoenen exclusief dankzij de 'Movies & Series' catalogus. Ontdek het volledig aanbod van 'Movies & Series' via de tv-optie ‘All Stars’ van Proximus Pickx! Meer info over de tv-optie vind je terug op onze site.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top