Waarom we al uitkijken naar de volgende film van Paul Thomas Anderson

Films | De gevierde regisseur Paul Thomas Anderson staat onder kenners te boek als een van de beste auteurregisseurs van de huidige generatie. Naar aanleiding van de uitzending van zijn magnum opus ‘There Will Be Blood’ op Canvas blikt Proximus Pickx al even vooruit. Eind dit jaar verwachten we namelijk zijn volgende film, en daar kijken we reikhalzend naar uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Al met zijn allereerste langspeler ‘Hard Eight’ (1996) kende Paul Thomas Anderson succes bij de critici. Maar de eerder kleine indiefilm bleef voor de meeste cinemabezoekers onder de radar. Over zijn tweede prent, ‘Boogie Nights’ (1997), was de pers opnieuw enthousiast, en deze keer volgde ook het kassucces. Met opvolgers ‘Magnolia’ (1999) en ‘Punch-Drunk Love’ (2002) bevestigde hij zijn talent als regisseur en gaf hij definitief zijn visitekaartje af als veelzijdige filmmaker die uit elk genre een hoogwaardige film kan puren.
 
Het is met zijn volgende film ‘There Will Be Blood’ (2007) dat Paul Thomas Anderson helemaal de annalen van de filmgeschiedenis in stapte. De prent met hoofdrollen voor Daniel Day-Lewis en Paul Dano wordt nog steeds gelauwerd als een van de beste films van de jaren 2000. De film werd genomineerd voor maar liefst 8 Oscars en kon twee van die nominaties verzilveren.
 
Het meesterwerkje werd opgevolgd door de meer dan verdienstelijke films ‘The Master’ (2012), ‘Inherent Vice’ (2014) en ‘Phantom Thread’ (2017). Die laatste was de allerlaatste film waarin Daniel Day-Lewis acteerde voor zijn pensioen. En eind dit jaar zou daar de film ‘Soggy Bottom’ bij komen.

Uitzonderlijke cast

Wie de jaartallen na de filmtitels in de gaten heeft gehouden, ziet dat Anderson niet aan hetzelfde tempo werkt als bijvoorbeeld Spielberg, die bijna elk jaar wel een film uitbrengt. Hij kiest zijn langspelers zorgvuldig en regisseert tussendoor kortfilms en muziekvideo’s voor bijvoorbeeld Radiohead en Haim terwijl hij aan zijn volgende grote project werkt. Net daarom is het steeds een evenement wanneer nieuwe film van PTA in de zalen komt.
 
En de volgende wordt er zeker eentje om naar uit te kijken. De film zal verhalen over een student die acteur wil worden (een wereldje dat Anderson uiteraard goed kent) in de jaren 70 (een tijdperk dat hij al verkende met ‘Boogie Nights’). Tot de cast behoren enkele klinkende namen. Denk maar aan Bradley Cooper (‘Silver Linings Playbook’, ‘A Star is Born’…) of de onafhankelijke filmmaker Benny Safdie (‘Uncut Gems’).
 
Daarnaast zullen we de eerste acteerprestatie van Cooper Hoffman te zien krijgen, de zoon van de vroegtijdig overleden acteur Philip Seymour Hoffman, die in Andersons films ‘Magnolia’, ‘Punch-Drunk Love’ en ‘The Master’ acteerde. Er is ook een rol weggelegd voor Alana Haim, een van de zussen achter de band Haim, voor wie PTA verschillende muziekvideo’s maakte.
 
Alle elementen lijken aanwezig te zijn voor alweer een topfilm van de gevierde regisseur. En in afwachting van zijn nieuwe werk kunnen we in elk geval genieten van ‘There Will Be Blood’.
 
Bekijk ‘There Will Be Blood’ op woensdag 11 augustus om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 
‘There Will Be Blood’ is ook beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top