Stef Poelmans is copresentator van ‘Margriet aan Zee’: “Het wordt zeker lachen”

Films | Bij de terugkeer van Margriet Hermans als talk- en entertainmentshowpresentator hoort uiteraard een copresentator. Die rol is deze keer niet voor Ben Crabbé, maar voor presentator, acteur en zanger Stef Poelmans weggelegd. “Het is spannend om deel uit te mogen maken van een monument als ‘Margriet aan Zee’”, zegt hij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Stef Poelmans (26) was jarenlang een van de gezichten van Nickelodeon, waar hij verschillende programma’s presenteerde. Daarnaast is hij actief als theateracteur en -regisseur en tourt hij het land door met ‘Vlaanderen Zingt’, waarbij het publiek aangemoedigd wordt om uit volle borst mee te zingen met populaire liedjes uit het collectief geheugen.
 
Hoe omschrijf je je rol in ‘Margriet aan Zee’?
 
Stef Poelmans: “Ik zal eigenlijk doen wat Ben Crabbé in het oorspronkelijke programma uit de jaren 90 deed, dus de presentatie van het muzikale gedeelte. Daarnaast komt er ook iets nieuws bij. We zullen reportages draaien, voornamelijk aan de kust, en daar neem ik er ook enkele van voor mijn rekening. Elke reportage krijgt een andere insteek.”
 
Is dit iets nieuws voor je of voelt het als een logische stap?
 
Stef: “Het is eerder een logische stap. Ik heb bij Nickelodeon het geluk gehad dat ik niet in een hokje werd geduwd. Ik mocht er veel doen, zoals de presentatie van een kinderversie van ‘Fear Factor’, maar ook awardshows en spelprogramma’s. Ik ben ook veel bezig met muziek, bijvoorbeeld met ‘Vlaanderen Zingt’ of door festivals te presenteren. ‘Margriet aan Zee’ voelt voor mij een beetje aan als een volgende stap na die dingen.”

Hoe voelt het voor jou om deel uit te maken van het programma?
 
Stef: “Het is heel leuk. Ik hoor niet echt tot de generatie die indertijd naar ‘Margriet’ keek, maar toch ken ik het programma, zoals heel veel jonge mensen. Ik zocht vroeger al vaak naar fragmentjes op Youtube. Het wordt dus in zekere zin ook een nostalgietrip voor mij, ook al heb ik nooit echt bewust gekeken naar het programma toen het voor het eerst uitkwam. Het is echt een monument en het is spannend om er deel van uit te maken.”
 
Hoe goed ken je Margriet Hermans?
 
Stef: “We hebben elkaar eigenlijk nog maar één keer ontmoet, maar ze is in het echt net hetzelfde als op de televisie. Daarom weet ik ook dat het programma helemaal goed komt. Ze is tof en spontaan, dus het zal vanzelf gaan. Het wordt zeker lachen, zowel voor het publiek in Middelkerke als voor de mensen thuis.”
 
Zijn er gasten waar je naar uitkijkt?
 
Stef: “Willy Sommers is bijvoorbeeld al aangekondigd. Hem heb ik vorig jaar al eens ontmoet en hij is een heel toffe man. Ook Metejoor en Emma Heesters komen langs. Metejoor is helemaal booming en ik kijk ernaar uit om hem te ontmoeten. We mikken in elk geval op een mooie mix tussen nieuw talent en mensen die we al langer kennen. Margriet wil ook dat we een breed spectrum aan gasten krijgen, dat maakt het ook plezierig.”

Lees hier ook ons exclusieve interview met Margriet Hermans en kom hier alles te weten over de nieuwe afleveringen!

Ontdek welke gasten er aan bod komen in 'Margriet aan Zee' en stem af op Pickx+ voor de eerste aflevering op 19 augustus om 22u15 en op 20 augustus om 19u30, zender 13 op je TV. Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! 

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Margriet aan Zee’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top