Het gaat hard voor Belgisch productiehuis Frakas

Films | De Luikse productiefirma Frakas Productions laat deze zomer weer van zich horen met ‘Titane’, hun jongste coproductie die op het Filmfestival van Cannes met de hoofdvogel ging lopen: de Gouden Palm. Frakas Productions is duidelijk aan een mooie opmars bezig, want ook met deze films gooiden ze internationaal hoge ogen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Titane

Beginnen doen we met de recentste coproductie van het bedrijf die momenteel over alle tongen rolt in de filmwereld. ‘Titane’ won net de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Nadat ze op het festival de gemoederen beroerde met haar choquerende kannibalenfilm ‘Grave’, keerde Julia Ducournau terug naar de Croisette. Deze keer had ze een metafysische thriller mee die onderwerpen als de maatschappelijke rol van de vrouw en gendergelijkheid in een wereld van #MeToo aankaart. Voor ‘Titane’ werkte ze samen met Garance Marillier, fetisjacteur uit ‘Grave’, en Vincent Lindon. De film is nu ook in de cinemazalen te bekijken.

Girl

Frakas Productions werkte ook mee aan de productie van de film ‘Girl’, het opmerkelijke debuut van Lukas Dhont, dat ons vertelt over het leven van de 15-jarige Lara. Ze droomt ervan om ballerina te worden, maar dat is niet evident voor een meisje dat geboren werd in het lichaam van een jongen. Om haar dromen waar te maken, zal ze haar lichaam tot het uiterste moeten drijven. ‘Girl’ won tal van prijzen, waaronder de Caméra d’Or en de FIPRESCI-prijs in Cannes, maar ook de prijs voor de beste debuutfilm bij de Europese Filmprijzen. Hoofdrolspeler Victor Polster werd gelauwerd in de selectie Un Certain Regard in Cannes en won Magritte voor de beste acteur. In totaal won ‘Girl’ maar liefst 31 filmprijzen. Een mooie erkenning voor het jonge talent van eigen bodem.
 
‘Girl’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Atlantique

Nog een pijl op de boog van Frakas Productions is de Senegalese prent ‘Atlantique’, goed voor de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes in 2019. In een drukke buitenwijk van Dakar krijgen de bouwvakkers die aan een futuristische toren werken al maanden geen salaris en dus besluiten ze de oceaan over te steken op zoek naar een betere toekomst. Onder hen is Souleiman, de geliefde van Ada, die eigenlijk aan iemand anders beloofd is. Enkele dagen na het vertrek van de werkmannen, verpest een grote brand het huwelijksfeest van de jonge vrouw en worden meisjes in de wijk ziek met een mysterieuze koorts. Ada is er zeker van: Souleiman is teruggekeerd.
 
‘Atlantique’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top