Een nieuwe lading filmklassiekers in de VOD-catalogus

Films | In augustus kan je opnieuw grote klassiekers uit de filmgeschiedenis bewonderen dankzij de VOD-catalogus van proximus. Deze films kan je keer op keer opnieuw bekijken zonder ze ooit beu te zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jaws

De opnames van ‘Jaws’, de tweede film van de toen nog maar 28-jarige Steven Spielberg en een adaptatie van een populaire roman, waren een titanenwerk. Technische problemen (Bruce de robotische haai werkte niet echt mee) en geldgebrek (het oorspronkelijke budget werd zwaar overschreden) staken stokken in de wielen. Maar de filmmaker zette door en leverde een van de belangrijkste films af in de geschiedenis van de cinema. Het werd een horror/thrillerklassieker, een waar meesterwerk.

‘Jaws’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Forrest Gump

Ook deze prent staat voor eeuwig in de annalen van de filmgeschiedenis. De jongeman Forrest blijkt ondanks zijn lage IQ een talent te hebben voor tal van zaken. Doorheen zijn leven ontpopt hij zich als footballer, als oorlogsheld nadat hij zijn troep redt in Vietnam, een pingpongkampioen, een langeafstandsloper, een garnaalvisser … Gaandeweg is hij aanwezig in enkele van de belangrijkste momenten in de Amerikaanse geschiedenis, en dat vertelt hij allemaal aan de bushalte met zijn fameuze doos chocolaatjes op zijn schoot.

‘Forrest Gump’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

The Matrix

Neo is een hacker die een vrij modaal leven leidt in het jaar 1999 – of toch, dat denkt hij. Alles wordt op zijn kop gezet wanneer hij Morpheus ontmoet, de enigmatische man die aan hem de waarheid en de echte wereld openbaart. We zijn namelijk twee eeuwen later dan Neo denkt, en de wereld is overgenomen door artificiële intelligentie. De computers hebben een gesimuleerde wereld gemaakt waarin iedereen leeft, terwijl menselijke lichamen voor hen als batterijen worden gebruikt. Laat Neo iedereen ontwaken uit de collectieve droom?

‘The Matrix’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Sunset Boulevard

Dit zwart-witte meesterwerk van Billy Wilder volgt Norma Desmond (Gloria Swanson), een ster van de stomme film die teruggetrokken leeft in een villa langs Sunset Boulevard en droomt van een comeback. Ze verleidt daarom Joe Gillis (William Holden), een jonge opkomende scenarist, maar dat verloopt niet zoals gepland. Wilder voegde een laagje realiteit toe aan de film die zich achter de schermen van de eerste grote Hollywoodstudio’s afspeelt. De film werd genomineerd voor elf Oscars en wist er uiteindelijk drie te winnen (beste scenario, beste muziek en beste art direction).

‘Sunset Boulevard’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Jim Carrey in een ernstige rol: het gebeurde nog niet vaak, maar de bekkentrekker toont er wel een sterk acteertalent mee. Zeker in deze film toont hij dat hij heel wat in zijn mars heeft. De romance tussen Joel (Carrey) en Clementine (Kate Winslet), twee compleet verschillende personages, lijkt eerst idyllisch. Maar dan begint hun relatie scheuren te vertonen. Clementine heeft alle herinneringen aan Joel medisch laten verwijderen. Joel wil hetzelfde doen, maar wat als hij zich plots bedenkt?
 
Deze film van Michel Gondry en Charlie Kaufman won de Oscar voor het beste scenario, en we kunnen je verzekeren dat dit meeslepende en pakkende drama nog lang in je hoofd zal blijven rondspoken.

‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

The Godfather

Francis Ford Coppola heeft een van de grootste saga’s uit de geschiedenis van de cinema op zijn naam staan. Het eerste deel kwam uit in 1972 en kreeg de naam ‘The Godfather’. kroniekt van 1945 tot 1955 de familie Corleone, een van de grootste Amerikaanse maffiafamilies. De prent verhaalt over de opvolging van de patriarch, Vito Corleone, ofwel de Godfather (Marlon Brando), en de opkomst van zijn zoon Michael (Al Pacino). Die laatste wil aanvankelijk niets te maken hebben met de criminele activiteiten van zijn familie, maar wordt door een reeks tragische gebeurtenissen uiteindelijk het meest prominente lid ervan.

‘The Godfather’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

De Witte van Sichem

De legendarische Antwerpse regisseur Robbe De Hert is vorig jaar van ons heengegaan, maar gelukkig blijven zijn films voor altijd voortleven. Misschien wel zijn grootste klassieker is ‘De Witte van Sichem’ uit 1980, een vernieuwde versie van ‘De Witte’ uit 1934. De kwajongensstreken van Louis Verheyden, alias De Witte, schetsen het leven van een 12-jarige anno 1900, toen het leven nog veel eenvoudiger was. In deze film zijn heel wat bekende koppen te zien. Kijk bijvoorbeeld uit voor Gaston Berghmans en Leo Martin, Raymond van het Groenewoud, Chris Lomme, Jaak Van Assche en een piepjonge Michael Pas.

‘De Witte van Sichem’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top