Lippenstift, meer dan eens het geheime wapen in films en series

Series | Lippenstift speelt vaak een prominente rol in de cinema, en niet alleen op de lippen van acteurs. Ter gelegenheid van de wereldwijde Dag van de Lippenstift licht Proximus Pickx enkele scènes uit waarin het stijlobject niet als make-up wordt gebruikt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Totally Spies

Fans van deze animatiereeks herkennen het kleinood waarschijnlijk als het onmisbare wapen van de drie spionnes Clover, Alex en Sam. In het tasje van elke goed uitgeruste geheim agente zit een spiegeltje dat dubbelt als telefoon, raketlaarsjes en ook de lipstickvormige laser. Dat laatste hielp hen al meermaals uit een lastig parket en liet hen missies tot een goed einde brengen. Een korte zoektocht op het internet leert ons overigens dat ze vrij makkelijk te verkrijgen zijn, al maken we geen beloftes over hoe goed de lasers zullen werken.
 
Ontdek ‘Totally Spies’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Killing Eve

Ben je al vertrouwd met de lipstickmoordenaar? Neen, die siert haar mond niet met het rode goedje, maar gebruikt het wel om haar misdaden te begaan. In de serie ‘Killing Eve’ met Sandra Oh (‘Grey’s Anatomy’) heeft een personage een wel erg lugubere fantasie. Om een vrouw van het leven te beroven, glipt die een lippenstift in de tas van het slachtoffer. Eens ze thuis besluit om wat make-up op te doen, vindt ze de lippenstift met daarin een dodelijke lading.

The Shining

Een lippenstift spreekt altijd tot de verbeelding, ook als die gebruikt wordt om te verwoesten en te moorden. In heel wat films wordt de make-up gebruikt om bloedrode boodschappen op spiegels of muren achter te laten. Denk maar aan de klassieker ‘The Shining’ van Stanley Kubrick met Jack Nicholson. De kleine zoon Dany wordt bezeten en schrijft het woord “REDRUM” op de muren, terwijl hij maar blijft herhalen. Eens bekeken door een spiegel, wordt het duidelijk dat Dany “MURDER” achterstevoren zegt. Goed om het publiek in 1980 koude rillingen te bezorgen.
 
Ontdek ‘The Shining’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top