Kijkvoer voor een druilerig weekend

Films | Er wordt dit weekend regen voorspeld, maar gelukkig is er de kijkbuis om ons binnen te entertainen. Proximus Pickx licht zoals elk weekend enkele kijktips uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Louis Theroux: Shooting Joe Exotic

De Britse journalist en documentairemaker Louis Theroux staat erom bekend dat hij met ogenschijnlijke onschuldigheid unieke uitspraken en bekentenissen kan losweken van zijn gespreksonderwerpen. Tien jaar geleden, lang voor de Netflix-serie ‘Tiger King’ hem wereldberoemd maakte, ontmoette hij Joe Exotic voor zijn documentairereeks ‘America’s Most Dangerous Pets’. Nu Joe in de federale gevangenis zit en een fenomeen is geworden, blikt Theroux terug op de beelden van tien jaar geleden en probeert hij uit te vissen waar het fout ging voor de excentrieke dierentuineigenaar en waarom hij precies in de gevangenis zit. Voor wie niet genoeg kan krijgen van ‘Tiger King’ is dit tweeluik een mooi extraatje.
 
Bekijk ‘Louis Theroux: Shooting Joe Exotic’ op vrijdag om 20u25 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 
‘Tiger King’ nog niet gezien? 'Ontdek de reeks nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Vrijdag: Urbanus: De Vuilnisheld

Urbanus en striptekenaar Willy Linthout maken sinds 1983 samen de populaire stripreeks rond de fictieve jeugd van de komiek. In de jaren 90 werd het album ‘Het lustige kapoentje’ herwerkt tot een korte film, maar in 2019 pas kwam er een echte animatiefilm uit gebaseerd op de stripverhalen. ‘Urbanus: De Vuilnisheld’ is niet gebaseerd op een album en vertelt dus een geheel origineel verhaal. De volwassen bevolking van het gehucht Tollembeek zit zonder geld, dus besluiten ze het dorp als vuilnisbelt te verkopen. Mits hier en daar een ietwat schunnige grap is dit er eentje voor het hele gezin. Met stemmen van onder anderen Ben Segers, Sven De Ridder, Frances Lefebure, Sien Eggers en uiteraard Urbanus zelf.
 
‘Urbanus: De Vuilnisheld’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Zaterdag: Reizen Waes: Japan

Naar aanleiding van de Olympische Spelen in Tokio, trok Tom Waes naar Japan om er de sfeer op te snuiven, van vreemde gebruiken en eetuitdagingen tot een themapark dat eruit ziet als Nederland. De Olympische Spelen konden vorig jaar zoals gekend niet doorgaan, maar omdat het de enige reis was die Tom dat jaar voor ‘Reizen Waes’ had gemaakt, was het toch relevant om de afleveringen uit te zenden. Nu de Spelen goed en wel afgetrapt zijn, kan je nog eens genieten van de dolle roadtrip van meer dan 4.000 kilometer.
 
Bekijk ‘Reizen Waes: Japan’ op zaterdag om 20u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zaterdag: The Good Liar

Zaterdag verschijnt ‘The Good Liar’ op Netflix. Hollywoodgrootheden Helen Mirren (‘The Queen’, ‘Hitchcock’) en Ian McKellen (‘The Lord of the Rings’, ‘X-Men’) staan tegenover elkaar in die misdaadthriller van regisseur Bill Condon (‘Dreamgirls’). Ian McKellen speelt de rol van Roy, een gewiekste maar ouder wordende oplichter die probeert om een weduwe Betty (Helen Mirren) te bedotten. Hij doet zich voor als een onschuldige man die enkel het beste voorheeft met Betty en haar spaarboekje van twee miljoen pond, maar Betty is niet van gisteren en komt steeds meer te weten over de leugens die ze hoort van Roy, als dat al zijn echte naam is.
 
Ontdek ‘The Good Liar’ vanaf zaterdag op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Zondag: The Silence of the Lambs

Jodie Foster als de jonge, ambitieuze en hardwerkende FBI-cadet Clarice Starling en Anthony Hopkins als de schrikwekkende kannibaal Hannibal Lecter, heb je nog meer redenen nodig om ‘The Silence of the Lambs’ te zien? Wat dacht je van het feit dat deze razend spannende klassieker met vijf Oscars naar huis ging of het feit dat de film op plaats nummer 22 prijkt in de lijst met de beste films aller tijden volgens de autoritaire website IMDb? In deze film heeft Clarice de hulp nodig van de opgesloten Hannibal Lecter om te jagen op een seriedoder die zijn slachtoffers vilt. Na de vele wendingen wordt het plots steeds luguberder en donkerder.
 
Bekijk ‘The Silence of the Lambs’ op zondag om 20u25 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zondag: Patser

Net voor Adil El Arbi en Bilall Fallah definitief naar Hollywood trokken om ‘Bad Boys For Life’ te filmen, maakten ze in eigen land de prent ‘Patser’. De hoofdrolspeler is Adamo (Matteo Simoni), een Marokkaans-Italiaanse dealer. Hij en zijn vrienden hebben de ambitie om echte patsers te worden, maar wanneer ze hun kans krijgen, blijkt dat een pak meer problemen met zich mee te brengen dan ze hadden verwacht. Al snel hebben ze een Amsterdamse drugsbaron en een Colombiaans kartel op hun hielen. Deze flitsende en visueel opvallende film spreidt de ambitie van het regisseursduo helemaal tentoon.
 
‘Patser’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top