'The King's Man': hoe het allemaal begon

Films | De Kingsmen, stijlvolle spionnen die iedereen kunnen verslaan, zijn terug voor een derde film. Na twee episodes in respectievelijk 2014 en 2017, wordt er dit jaar een nieuwe film uitgebracht over de geheim agenten: ‘The King’s Man’. Vanavond kan je bij VTM terecht voor de eerste film ‘Kingsman’, maar hier doet Proximus Pickx alles uit de doeken dat al geweten is over de nieuwkomer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The King’s Man’ is het derde deel in de ‘Kingsman’-franchise. Het is niet echt Kingsman 3, want het is een prequel, een film die zich dus afspeelt voor het verhaal van de eerste ‘Kingsman’ in 2014. ‘The King’s Man’ wordt een belangrijke film in de franchise, omdat hij dieper duikt in de geschiedenis van de organisatie en fans kennis laat maken met een nieuwe set personages en hun verhalen. ‘The King’s Man’ zal het universum uitbreiden, en fans helpen wachten op 'Kingsman 3' met Taron Egerton en Colin Firth.
 
De film ging in 2018 in productie en begon begin 2019 met filmen. De oorspronkelijke releasedatum was vastgesteld op 15 november 2019, maar werd uiteindelijk zo vaak verplaatst – door bekende redenen-  dat de releasedatum van ‘The King’s Man’ nu vast staat op 22 december 2021. Dat betekent dat de film mogelijk goed zou kunnen presteren tijdens de kerstperiode van 2021, een belangrijk moment voor de box office.

Nieuwe personages

In ‘The King’s Man’ speelt Ralph Fiennes het hoofdpersonage, The Duke of Oxford. Hij blijkt degene te zijn die The Kingsman opricht en andere leden rekruteert. Een van de belangrijkste leden is Conrad, gespeeld door Harris Dickinson, hij is de zoon van de hertog. Gemma Arterton en Djimon Hounsou spelen twee andere Kingsman leden, Polly en Shola. Stanley Tucci zal Merlin vertolken. Mark Strong speelde Merlin in de eerste twee ‘Kingsman’-films. Matthew Goode en Aaron Taylor-Johnson zullen ook deel uitmaken van de cast. Volgens IMDB zal het personage van Goode kapitein Tristan Morton zijn en zal Taylor-Johnson Lee Unwin spelen.
 
Fans van ‘Kingsman’ zullen die naam wellicht herkennen omdat het de naam van Eggsy’s vader is. Dit zou kunnen betekenen dat Taylor-Johnson een jongere versie van Eggsy's vader zal spelen of dat hij zijn grootvader, of zelfs overgrootvader zal spelen. Gebaseerd op de tijdsperiode waarin ‘The King’s Man’ zich afspeelt, is het het meest logisch dat hij Eggsy's overgrootvader speelt, tenzij ‘The King’s Man’ op het punt staat om tijdreizen in de franchise te introduceren.

Begin jaren 1900

‘The King’s Man’ speelt zich af in het begin van de 20e eeuw tijdens de Eerste Wereldoorlog. De synopsis beschrijft de film als de reis van één man om vreselijke criminelen en meesterbreinen te stoppen met het creëren van een oorlog die miljoenen mensen zou uitroeien. Omdat ‘The King’s Man’ zich afspeelt in de vroege jaren 1900, gebruikte Vaughn oude films als inspiratie.
 
Tijdens een Comic-Con panel in 2019 noemde Vaughn ‘The King's’ Man "een liefdesbrief aan de films waar ik van hield toen ik opgroeide." Hij noemde ook films als ‘Lawrence of Arabia’ die de stijl van 'The King's Man' beïnvloedden. Als knipoog naar dat filmtijdperk heeft Vaughn ook het gebruik van special effects voor deze film beperkt.

Bekijk ‘Kingsman’ op zaterdag 24 juli om 20u30 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top