Visueel genie Wes Anderson verzamelt sterrencast in 'The French Dispatch’

Films | De speelfilm van Wes Anderson, die op het Filmfestival van Cannes officiëel voor het eerst werd vertoond, moet nog even wachten om zijn opwachting te maken in de bioscoopzalen. Hoewel hij aangekondigd is voor oktober, is er nog geen precieze datum voor de release. Om de lange wachttijd te verzachten, is hier wat we al weten over deze film die volledig past in het gekke universum van zijn regisseur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor zijn tiende speelfilm heeft Wes Anderson geen half werk geleverd. De Amerikaanse regisseur heeft gewoon 's werelds beste acteurs opgeroepen. Haal diep adem, want de lijst is lang: Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Owen Wilson, Bill Murray, Christoph Waltz, Elisabeth Moss, Edward Norton, Willem Dafoe en Saoirse Ronan. Om het nog beter te maken, zijn ook Mathieu Amalric, Cécile de France en Guillaume Gallienne van de partij, die in Frankrijk bekender zijn dan aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.
 
Onder leiding van de regisseur kruisen deze filmsterren elkaar in een scenario dat het Franse stadje Ennui-sur-Blasé als uitgangspunt heeft. Er is een filiaal van de Amerikaanse krant 'The French Dispatch', geleid door redacteur Arthur Howitzer Jr. (Bill Murray). De missie van het tijdschrift is om nieuws uit Frankrijk naar de Verenigde Staten te sturen. Journalisten van dit bureau worden naar de vier uithoeken van Frankrijk gestuurd om lichte en diepgaande verhalen mee terug te brengen, van een gastronomische zoektocht tot de gebeurtenissen van mei 1968.
 
Eigenzinnige en voortreffelijke esthetiek
 
Wes Anderson is een atypische filmmaker met een onmiddellijk herkenbare stijl. Dit is niet anders met 'The French Dispatch'. Net als 'Grand Budapest Hotel' of 'Isle of Dogs', biedt de film een eigenzinnige en voortreffelijke esthetiek. Elk beeld en elke scène is bewerkt alsof er een goudsmid mee bezig is geweest, zodat de film bijna een grafische roman is.
 
De personages zijn even kleurrijk als de beelden. Om er maar een paar te noemen: Frances McDormand speelt Lucinda Krementz, een doorgewinterde journaliste, Timothée Chalamet een anarchistische student, en Benicio del Toro een psychopathische hater die een gelauwerd artiest wordt.
 
Een nog onbekende releasedatum
 
Met zo'n poëtische beeldspraak zal het script zeker nostalgie oproepen. Vooral omdat Anderson afwisselt tussen opnames in kleur en zwart-wit. De film, opgenomen in Angoulême, is een mozaïek van verhalen over Frankrijk in de jaren zestig.
 
‘The French Dispatch' werd begin juli vertoond op het filmfestival van Cannes. Het is de tweede keer dat Wes Anderson deze eer te beurt valt, na 'Moonrise Kingdom' in 2012. Maar ondanks de officiële presentatie op het festival, heeft de film nog steeds geen datum voor een bioscooprelease. Volgens sommige bronnen zou het in oktober kunnen zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top