Uitgelicht: de unieke carrière van Nicolas Cage!

Films |

Vanavond zegt VTM3 de film ‘A Score to Settle’ uit. In deze film zien we hoe de Amerikaanse acteur Nicolas Cage wederom een ijzersterke vertolking neerzet. Maar wat weten we eigenlijk over de jarenlange carrière van Hollywoodlegende Nic Cage? Proximus Pickx ging uit op onderzoek.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tops en flops

Nicolas Coppola, beter bekend als Nicolas Cage werd in 1984 uitgeroepen als één van de meest beloftevolle acteurs van Hollywood. Hij kreeg deze vermelding door zijn vertolkingen in de films ‘Rumble Fish’ (1983), ‘Valley Girl’ (1983) en ‘Birdy’ (1984). 

In de jaren die daarop volgde, was Cage te zien in meerdere films maar het waren zijn rollen in ‘Raising Arizona’ (1987) en ‘Moonstruck’ (1987) die hem definitief vestigde in het lijstje van Amerikaanse topacteurs. Voor zijn rol in ‘Moonstruck’ kreeg Cage zelfs een Golden Globe-nominatie. In 1996 ontving Cage een zelfs een Oscar voor 'Leaving Las Vegas'. Eind jaren negentig speelde Cage hoofdzakelijk in blockbusterfilms zoals ‘The Rock’ (1996), ‘Con Air’ (1997), ‘Face/Off’ (1997), ‘City of Angels’ (1998) en ‘Gone in 60 seconds’ (2000).Ondanks de vele successen heeft Cage ook enkele flops op zijn naam staan. Zo kent haast niemand de thriller ‘8mm’ (1999), ‘Captain Corelli's Mandolin’ (2000), of ‘Sonny’ (2000). 

 

Acteerinspiratie van cobra

Na de enkele flops nam de kritiek op zijn acteerprestaties toe. Cage zou zich volgens sommige criticasters schuldig maken aan overacting waardoor acteren steeds meer weg heeft van een performance. Hij kwam ook naar buiten met enkele wilde verhalen. Zo zou hij nieuwe inzichten in het acteervak hebben gekregen na het observeren van zijn tam gemaakte cobra.

Om de flops te compenseren richtte Cage zich steeds meer op actie- en avonturenfilms zoals ‘National Treasure’ (2004) en ‘Ghost Rider’ (2007) en wisselt hij deze af met experimentele films van nieuwe of onbekende regisseurs. Zo schitterde hij in 2016 nog in ‘Dog Eat Dog’ en in 2018 in de horrorkomedie ‘Mom and Dad’ (2018). Beide films die heel wat mensen nog niet hebben bekeken maar toch zeker de moeite waard zijn.

 

'A Score to Settle'

‘A Score to Settle’ past mooi in het rijtje blockbusters waarin Cage af en toe in verschijnt. In deze film zien we hoe Frank Carver (Nicolas Cage) na negentien jaar vrijkomt uit de gevangenis nadat werd vastgesteld dat hij ongeneeslijk ziek is. Hij wil wraak nemen, maar staat meteen voor een dilemma: zou hij de resterende tijd van zijn leven niet beter spenderen met zijn zoon?

Bekijk ‘A Score to Settle’ vanavond om 20u30 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top