Verleng de sportzomer met de beste sportfilms uit de Proximus VOD-catalogus

Films | De sportliefhebber komt deze zomer met Euro 2020, de Ronde van Frankrijk, de Olympische Spelen en de hervatting van de Jupiler Pro League volop aan zijn trekken. Als je er nog niet genoeg van hebt, waarom zou je dan niet de nodige films met sport als rode draad bekijken in de Proximus VOD-catalogus?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rocky

Deze boksfilm is een absolute klassieker. Rocky Balboa, een amateurbokser uit Philadelphia, neemt het op tegen de regerend wereldkampioen Apollo Creed. In deze film laat men zien hoe een arme amateurbokser met veel wilskracht zijn leven helemaal kan veranderen.

'Rocky' zorgde voor de grote doorbraak van Sylvester Stallone. Naast hem spelen ook Carl Weathers, Talia Shire, Burt Young en Burgess Meredith mee in de populaire film.

'Rocky' is vanaf 21 juli beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Invictus

In 1995 was Zuid-Afrika, dat vier jaar eerder een einde maakte aan het apartheidsregime, gastheer van de Rugby World Cup. Voor Nelson Mandela, die net werd verkozen tot de eerste zwarte president van het land, was dit een kans om via dit evenement heel Zuid-Afrika te verenigen. Hij gaf aanvoerder Francois Pienaar één opdracht mee: het toernooi winnen. 'Invictus' is een film van Clint Eastwood, met Morgan Freeman als Nelson Mandela en Matt Damon als Francois Pienaar.

'Invictus' is vanaf 21 juli beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Borg McEnroe

Eind jaren 70 was de rivaliteit tussen de twee tennissers Björn Borg en John McEnroe enorm groot. De Zweed is ijzig kalm, terwijl de Amerikaan bijzonder vurig is. De strijd tussen de twee nam epische vormen aan in 1980. Alles kwam samen in die ene wedstrijd, waar Borg voor de vijfde opeenvolgende keer Wimbledon kon winnen. Al probeerde McEnroe daar een stokje voor te steken. 'Borg McEnroe' is een film van Janus Metz Pedersen met in de hoofdrollen Sverrir Gudnasson en Shia LaBeouf.

'Borg McEnroe' is vanaf 21 juli beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Moneyball

Is het mogelijk om een honkbalteam samen te stellen dat in staat is om het kampioenschap te winnen met weinig geld en spelers van de tweede garnituur? Bille Beane, algemeen directeur van de Oackland Athletics, en zijn assistent proberen het alvast. Ze doen dat via een innovatieve manier, door via statistieken de ‘perfect’ samengestelde groep bij elkaar te brengen. Het duo zorgde met zijn aanpak voor een grote schok in de honkbalwereld. 'Moneyball' heeft een sterke cast met onder meer Brad Pitt, Jonah Hill en Philip Seymour Hoffman.

'Moneyball' is vanaf 21 juli beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Jungleland

Deze film vertelt het verhaal van twee broers: Walter “Lion” Kaminski, een voormalige, erg getalenteerde bokser, en Stanley Kaminski, een ex-gevangene en de idealistische manager van Lion. Overdag werken ze samen in een fabriek, maar ’s nachts nemen ze deel aan illegale bokswedstrijden. Stanley staat voor 2.000 dollar in het rood bij een lokale gangster, genaamd Pepper. Om die som terug te betalen, moet Lion zijn volgende match winnen, maar daar slaagt hij niet in. Er blijft slechts één optie over: deelnemen aan het extreem gevaarlijke en illegale toernooi “Jungleland”.
 
‘Jungleland’ is vanaf 21 juli beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Embattled

Als je een liefde hebt voor vechtsport, is ‘Embattled’ zeker voor jou. In dit familiedrama gaat het er stevig aan toe. Kampioen Cash Boykins, gespeeld door Stephen Dorff, heeft meer dan 100 overwinningen op zijn konto. Cash haalt de banden aan met zijn 18-jarige zoon Jett, die niets liever wil dan in de voetsporen treden van zijn vader. Dit scenario van David McKenna (‘American History X’) kroniekt over de gevolgen van toxische mannelijkheid door middel van flashbacks. In de schaduw van zijn vader zorgt Jett voor zijn andersvalide broer en onderhoudt hij zijn moeder. De familie zonder vaderfiguur slaagt er amper in om de eindjes aan elkaar te knopen, terwijl Cash de overwinningen en de miljoenen opstrijkt.

‘Embattled’ is vanaf 21 juli beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top