World Youth Skills Day: deze films kunnen jonge ondernemers inspireren

Films |
Een film kan vaak dienen als inspiratiebron en je geest en je verbeelding prikkelen. Voor een ondernemer is inspiratie ongetwijfeld altijd welkom en daarom selecteerde Proximus Pickx enkele inspirerende films voor jonge ondernemers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Social Network

In deze film uit 2010 laat David Fincher ons zien hoe de jonge Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) het basisidee van Facebook ontwikkelde terwijl hij nog student was aan de Harvard-universiteit. Na een relatiebreuk kwam Mark Zuckerberg op het idee om een netwerk te creëren waarop meisjes op zijn campus beoordeeld kunnen worden. 
 
Zodra de site viraal gaat, zal hij zijn idee gebruiken om thefacebook.com te creëren, wat het begin is van een succesverhaal.
 
‘The Social Network’ is vanaf 8 september beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!
 

The Wolf of Wall Street

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort. We zien hoe de beursmakelaar hoge toppen scheert in de financiële wereld maar daarna ten val komt door een witwasschandaal en drugsgebruik. Het moet wellicht niet gezegd worden dat Belfort geen rolmodel is voor professionals uit de financiële sector van vandaag. Maar de sluwheid en intelligentie van de beursmakelaar laten zien dat geld niet de enige motor van succes is.
 
De prestaties van Leonardo DiCaprio zijn, zoals altijd, opmerkelijk sterk. Hij belichaamt op briljante wijze het geschifte gedrag dat soms aan beursmakelaars uit die tijd werd toegeschreven. In de sterrencast zien we ook Jonah Hill en Margot Robbie naast DiCaprio schitteren.
 

Jerry Maguire

Jerry laat zien dat financieel succes ook op een positieve manier kan behaald worden. Met slechts twee mensen aan zijn zijde demonstreert hij zijn succes, zelfs wanneer zijn capaciteiten op de proef worden gesteld.
 
Nadat hij is ontslagen, richt sportmakelaar Jerry Maguire (Tom Cruise) zijn eigen bureau op. Hij probeert zijn leven en werk weer op de rails te krijgen door een van zijn oude klanten, Rod, mee te nemen. Rod moet zich echter aan bepaalde afspraken houden, want Jerry wil in positieve zin iets veranderen in de sportwereld. Jerry's assistente (Renée Zellweger), die hem vrijwillig volgde toen hij werd ontslagen, helpt hem elke dag totdat er een meer dan professionele band tussen hen ontstaat.
 
'Jerry Maguire' is tot 11 augustus 2021 beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!
 

The Devil Wears Prada

In 'The Devil Wears Prada' volgen we de jonge journaliste Andrea Sachs (Anne Hathaway) wanneer ze wordt ingehuurd als assistent van Miranda Priestly (Meryl Streep), hoofdredacteur van het invloedrijke modeblad Runway. De ontmoeting van de twee zorgt voor behoorlijk wat vuurwerk in de wrede modewereld.
 
Deze film is gebaseerd op de memoires van een vrouw die onder leiding van Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour heeft gewerkt. Het fictieve personage Miranda Priestly is krachtig, invloedrijk en heeft aanzienlijke macht over de hele mode-industrie. Haar ervaring en expertise stellen haar in staat om te onderhandelen en haar macht te verstevigen. Priestly belichaamt de kracht van hard werken, vakkennis en de gave om kalm te spreken om een sterke en duidelijke boodschap over te brengen.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top