Het beste van de Belgische cinema in de Proximus VOD-catalogus

Films | Het is weer bijna tijd voor de Nationale Feestdag en ter ere van dat feest op 21 juli wordt de Proximus VOD-catalogus gevuld met de beste films van Belgische makelij. Geniet nog tot 28 juli van de volgende parels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Black

Als een soort ‘Romeo en Julia’ vertelt ‘Black’ het verhaal van de onmogelijke liefde tussen twee tieners die tot rivaliserende bendes behoren. Hij is van Noord-Afrikaanse afkomst en behoort tot de "1080" in de gemeente Molenbeek. Zij is zwart en behoort tot de "Black Bronx" van de wijk Matonge, waar een Congolese gemeenschap woont. De film is opgenomen in Brussel, voornamelijk in Matonge, en won prijzen op de filmfestivals van Toronto (Canada) en Gent. Met deze tweede speelfilm trokken de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah zelfs de aandacht van Hollywood-producenten, want zij namen vervolgens het laatste deel van de 'Bad Boys'-saga op!
 
‘Black’ is beschikbaar van 14 tot 28 juli in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Patser

Ook al maakten regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah een tussenstop in Hollywood voor 'Bad Boys 3', ze zijn hun roots niet vergeten. ‘Patser' vertelt het krankzinnige verhaal van vier vrienden uit een Antwerpse buurt die ervan dromen te leven als echte patsers: snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in ‘Scarface’. Ze willen een droomleven leiden met snelle auto's, grote villa's, veel bling en ... respect. Om hun droom te verwezenlijken raken ze betrokken bij een drugsdeal en beginnen ze een bendeoorlog van Antwerpen naar Amsterdam, via Colombia. De cast is een mix van professionele acteurs en nieuwkomers: Matteo Simoni, Nora Gharib, Ali B, Hans Royaards, Junes Lazaar, Said Boumazoughe, Noureddine Farihi en Werner Kolf.
 
‘Patser’ is beschikbaar van 14 tot 28 juli in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Le Fidèle

Gino is een bad boy. Bibi is een doorzetter. Zij is een autocoureur, hij is een overvaller. Hun relatie begint met een vliegende start, maar gevaar loert om elke hoek van deze passionele film geregisseerd door Michaël R. Roskam. Met het uitstekende 'Rundskop' in 2012 lanceerde de Belgische regisseur de carrière van zijn favoriete acteur, Matthias Schoenaerts. Hij zet hem weer in het zadel in 'Le Fidèle', waar de acteur een verliefde bandiet speelt. De film dompelt ons onder in de onderwereld, die we ook al zagen in 'Rundskop', geleid door kleine oplichters die hun volgende zet plannen door van het Nederlands over te schakelen op het Frans. De jonge Adèle Exarchopoulos zit ook in de cast van deze Brusselse misdaadthriller.
 
‘Le Fidèle’ is beschikbaar van 14 tot 28 juli in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Yummy

In deze film van Lars Damoiseaux (maker van de uitstekende Belgische serie 'Undercover'), volgen we het verhaal van een jong koppel dat naar een kliniek in Oost-Europa gaat voor een borstvergroting voor de vrouw. De prijzen daar zijn namelijk veel lager dan hier. Tot zover lijkt het bijna een gewoon drama drama, maar dat is het niet. De twee hoofdrolspelers zullen snel ontdekken dat de kliniek besmet is met zombies... Bereid je voor op een flinke dosis gore, zwarte humor en borsten!
 
‘Yummy’ is beschikbaar van 14 tot 28 juli in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!
 
En dat is niet alles! Je kan ook nog kijken naar: ‘Bigfoot Family’, ‘Sound of Metal’, ‘Bad Boys III’, ‘Rundskop’, ‘FC De Kampioenen: Kampioen zijn blijft plezant’, ‘De Zaak Alzheimer’, ‘Image’, ‘De Witte van Sichem’, ‘D’ardennen’, ‘Binti’, ‘Fourmi’, ‘Girl’, ‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De Helaasheid der Dingen’, ‘Daens’, ‘King of the Belgians’ en ‘Loft’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top