De beste kusscènes in de filmgeschiedenis

Films | Hartstochtelijk, teder, verlegen, gestolen ... Er is geen gebrek aan kussen in Hollywood. Sommige kusscènes waren zelfs zo iconisch, dat ze voor altijd in het collectieve geheugen gegrift staan. Hier zijn enkele van de meest bekende kussen uit de geschiedenis van de cinema, speciaal ter ere van World Kiss Day!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Titanic

Laten we beginnen met waarschijnlijk de beroemdste van allemaal. Wie kan zich de meest iconische scène uit James Camerons meesterwerk nu niet herinneren? In 1997 vloeiden de tranen rijkelijk toen underdog Jack Dawson, aka Leonardo DiCaprio, zijn geliefde Rose (Kate Winslet) meenam naar het dek van de beroemde Titanic. Hij gaf haar vleugels en een omhelzing die een generatie lang herinnerd zal worden. De ondergaande zon, het gevoel van alleen op de wereld te zijn, een nummmer dat cult is geworden ... Deze scène had alle ingrediënten om onvergetelijk te worden.

Love, Simon

We verdienen allemaal een eerste groot liefdesverhaal, maar voor Simon is het ingewikkeld. Hij heeft een normaal leven, met een gezin waar hij van houdt en geweldige vrienden, maar hij bewaart een groot geheim: niemand weet dat hij homo is. Online kan hij zonder zorgen zichzelf zijn en wordt hij verliefd op een chatvriend, die hij nog nooit ontmoet heeft. Als zijn geheim dreigt te worden onthuld, wordt Simons leven op zijn kop gezet. Tijdens dit coming of age-verhaal ontdekt hij wie hij is en beleeft hij zijn eerste hartstochtelijke kus. Een belangrijk moment voor de representatie van de LGBTQ-gemeenschap in de cinema.

The Notebook

Wat is er romantischer dan kussen in de regen? Allie en Noah worden op hun 17 jaar smoorverliefd, maar hun werelden liggen mijlenver uit elkaar. Zij is van rijke afkomst en hij is een arme jongeman die werkt in houtverwerking. Allies ouders keuren de relatie af en zorgen ervoor dat de twee elkaar uit het oog verliezen, tot Allie jaren later besluit Noah weer op te zoeken. De regenachtige kus van die passionele reünie legde de lat erg hoog voor volgende films. Ryan Gosling en Rachel McAdams kregen er in 2005 zelfs de MTV Movie Award voor Beste Kus voor.

Spider-Man

De kus tussen Peter Parker (Toby Maguire) en Mary Jane (Kristen Dunst) in het eerste deel van Sam Raimi's trilogie is misschien wel de origineelste van allemaal. Mary Jane wil Spider-Man bedanken nadat hij haar uit een gevaarlijke situatie heeft gered, en dus trekt ze zijn masker naar beneden om hem passioneel te kussen terwijl hij ondersteboven aan een draad hangt. Wat ze niet weet, is dat Peter Parker zo eindelijk een kus krijgt van de vrouw waarop hij al jarenlang verliefd is.

The Kiss

We kunnen dit korte overzicht niet afsluiten zonder het te hebben over de allereerste kus op het scherm. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe het was om te zoenen in de tijd van je betovergrootouders, kijk dan eens naar de film 'The Kiss' uit 1896, die amper 20 seconden duurde. De eerste uitzendingen waren geen succes: het publiek was geschokt en beledigd, en op sommige plaatsen waar de film werd vertoond, moest de politie zelfs ingrijpen. De film werd gecensureerd en de Amerikaanse deugdliga's maakten van de gelegenheid gebruik om een eerste ontwerp van een morele code op te leggen aan regisseurs en producenten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top