De glansrollen van Dev Patel

Films | Dev Patel rijgt sinds zijn grote doorbraak in Slumdog Millionaire (2007) het ene succes aan het andere. Met onder andere een BAFTA Award en een Critic’s Choice Award op zijn naam, evenals een nominatie voor een Oscar en twee Golden Globes, mag hij zichzelf tot de groten van de cinema rekenen. Vanavond zie je de acteur in ‘Chappie’ op VTM4. Proximus Pickx heeft het hier over zijn beste acteerprestaties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Skins

De eerste rol die Patel op zijn naam mocht schrijven, was er een in de Britse tv-serie ‘Skins’ in 2007. Patels moeder zag de castingadvertentie in de krant en nam hem mee naar de auditie, ook al had hij de volgende dag een examen. Na twee audities werd hij gecast in de rol van Anwar Kharral, een Brits-Pakistaanse moslimtiener. Het personage Anwar was gedeeltelijk gebaseerd op Patels persoonlijkheid en de rol was speciaal voor hem geschreven nadat hij in ‘Skins’ was gecast.
 
De serie vertelt het verhaal van een groep Britse tieners die probeert op te groeien en liefde en geluk te vinden ondanks een twijfelachtige opvoeding en leraren die meer vrienden (en minnaars) dan autoriteitsfiguren willen zijn.
 
Ontdek ‘Skins’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Slumdog Millionaire

Patel maakte zijn speelfilmdebuut toen hij werd gecast in de rol van Jamal Malik, het centrale personage in Danny Boyles film ‘Slumdog Millionaire’. En dat een jaar na zijn eerste optreden in ‘Skins’. Om zich op de rol voor te bereiden, ging Patel met Boyle mee op verkenning naar filmlocaties, waar hij de sloppenwijken van Dharavi zelf kon observeren. Ook werkte hij een dag in een callcenter en in een hotel, waar hij de afwas deed.
 
Jamal Malik is een Indiase moslimjongen die is geboren en opgegroeid in de armoede van Bombay, India. Wanneer hij belandt in de Indiase versie van 'Who Wants to Be a Millionaire', laten flashbacks zien hoe hij daar terecht is gekomen. Jamal en zijn broer Salim maken na de dood van hun moeder deel uit van een stal van jonge dieven en overleven in de straten van Mumbai. Salim vindt het leven van de misdaad aangenaam, maar Jamal probeert het hoofd boven water te houden door kleine baantjes aan te nemen, totdat hij een plek in de spelshow krijgt.

The Best Exotic Marigold Hotel

In dit komisch drama van John Madden uit 2012 is Dev Patel te zien als de jonge en ijverige hoteleigenaar Sonny. Enkele Britse gepensioneerden (Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy) besluiten hun pensioen te besteden in het exotische - en minder dure - India. Ze worden gelokt door advertenties van het zogezegd pas gerestaureerde Marigold Hotel en beelden zich al een luxueus leventje in een prachtige omgeving voor. Alleen om bij aankomst te ontdekken dat het hotel van Sonny eigenlijk maar een schim van zichzelf is. Hoewel hun nieuwe thuis niet helemaal is wat ze zich hadden voorgesteld, ontdekken de gepensioneerden dat leven en liefde opnieuw kunnen beginnen als ze hun verleden loslaten.

De film was een groot succes en kon enkele jaren later rekenen op een vervolg: 'The Second Best Exotic Marigold Hotel'.

Chappie

‘Chappie’ toont ons een toekomst waarin een gemechaniseerde politiemacht door de straten patrouilleert om af te rekenen met wetsovertreders. Patel kruipt in de huid van de Britse wetenschapper Deon Wilson, de maker van de politiedroids. De concurrentie met een andere maker is echter groot en Deon wil zich bewijzen door artificiële intelligentie bij een gestolen robot in te planten, die zo goed mogelijk het menselijke denken en doen immiteert. Terwijl de robot, Chappie genoemd, het menselijk gedrag uitpuzzelt, beginnen de autoriteiten hem te zien als een gevaar voor de mensheid en de orde; ze zullen niets uit de weg gaan om ervoor te zorgen dat Chappie de laatste van zijn soort is.
 
Bekijk ‘Chappie’ op 8 juli om 20u30 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top