Pickx @ the festivals: Miss Angel verovert nu ook Les Ardentes met haar veelzijdigheid

Muziek | The future is female, dat geldt ook voor de toekomst van de hiphop. Het levende bewijs is de Antwerpse Angela Agyei, a.k.a. Miss Angel, die met haar door UK Grime, oldskool en jazz geïnspireerde bars de Vlaamse rapwereld inpakt. Op 7 juli staat ze op het Luikse festival Les Ardentes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Iedereen die Miss Angel al eens aan het werk heeft gezien, weet dat ze moves heeft. Voor ze met muziek begon, drukte ze zichzelf dan ook uit door middel van dans. Maar eens ze haar liefde voor hiphop ontdekte, was er geen weg terug meer. In 2016 begon de toen 19-jarige Angela haar eerste nummers te schrijven en a capella op te voeren, tussen slam poetry en hiphop in. In 2018 verschenen haar eerste drie nummers: ‘Ghetto Superstar’, ‘Money Making Mami’ en ‘All Of The Shmoke’.
 
En daarna ging het alleen nog maar harder voor Miss Angel. Samenwerkingen met Blu Samu, een feature op drie tracks van Zwangere Guy en een pak optredens lanceerden haar helemaal in 2019, en eind mei van dat jaar verscheen haar eerste EP ‘Ghetto Mami Vol. 1’, met onder andere de nummers ‘Oh My Dayz’ en ‘Lavish Life’. De festivalzomer van Miss Angel in 2020 moest mooi en druk worden, maar zoals we intussen allemaal weten, verliep dat niet zoals gepland. We kregen wel nog enkele nieuwe singles, waaronder ‘Who?!’ en ‘More To Give’. Met in elk geval het geplande optreden op Werchter Parklife ziet het ernaar uit dat de hiphopster een inhaalbeweging plant.

Polyvalent

De stijl van Miss Angel wordt vaak ietwat gemakshalve UK Grime genoemd. “Terwijl ik eigenlijk maar één zo’n nummer heb uitgebracht”, zei de artieste in een recent interview met De Morgen. “Ik ben echt geen pure grime-artiest, ik maak vanalles: van oldskool hiphop tot iets heel housy met jazzinvloeden. En dat wil ik zo houden.” Dat haar muziek polyvalent is, bewees ze onder andere door voor Couleur Café een #secretsession te spelen onder begeleiding van de jazzmuzikanten van Commander Spoon.


 
Het onmiskenbare talent van Miss Angel, net als dat van Coely, Blu Samu of haar collega op Werchter Parklife Chibi Ichigo, maakt duidelijk iets los in de wereld van de vaderlandse hiphop. Nog al te vaak krijgt ze de opmerking dat ze goed rapt “voor een vrouw”, liet ze optekenen, maar mede dankzij haar beginnen vrouwelijke rapartiesten eindelijk de verdiende erkenning en zichtbaarheid te krijgen. “Als er straks meer vrouwen op het podium staan, hoop ik dat die commentaren ophouden. Want ik ben ze kotsbeu”, zegt ze in De Morgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top