Op deze Europese toplocaties ben je de ster van je eigen film

Films | Nu intercontinentale reizen nog even on hold staan, ligt de focus deze zomer weer op Europa. Ons ‘oude’ continent biedt heel wat filmische plekjes, emblematische decors die ons meteen meevoeren naar gekende film- of tv-scenes. Proximus Pickx doet een kleine greep uit het aanbod.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Trevifontein in Rome

Italië duikt veelvuldig op in ons collectieve cinemageheugen. Door de prachtige landschappen in Toscane en Sardinië, door de romantische smalle steegjes (Siena, Napels, Genoa), of simpelweg door het overaanbod aan (kunst)historische monumenten. De Trevi-fontein in Rome bijvoorbeeld, dat op de affiche prijkt van de iconische film ‘La Dolce Vita’.

Of neem de Woody Allen-prent ‘To Rome with love’, waarin gekende namen als Pénelope Cruz, Alec Baldwin, Jesse Eisenberg, Elliot Page en Roberto Benigni een heuse staalkaart brengen van alles wat de Italiaanse hoofdstad te bieden heeft. De film uit 2012 is trouwens te bestellen via de VOD-catalogus van Proximus Pickx.

Het historische centrum van Dubrovnik

Sinds ‘Game of Thrones’ is deze omwalde kuststad aan de Kroatische kust een toeristische hotspot voor reizigers geworden. Er werden immers heel wat scènes opgenomen voor de populaire fantasyreeks. Dat heeft veel te maken met de historische, autoluwe binnenstad, dat in GOT diende als inspiratie voor King’s Landing.

Hier beleefde Cersei haar walk of shame, werd Ned Stark onthoofd en veegde Daenarys Targaryan een hele stad uit met behulp van haar draak. Een ticketje voor een van de vele Game of Thrones Walking Tours is hier zo gevonden.

De kanalen van Brugge

Ons eigenste Venetië van het Noorden. Dat onder meer dankzij de film ‘In Bruges’ uit 2008 internationale faam geniet. In de film spelen Colin Farrell en Brendan Gleeson twee huurmoordenaars die moeten onderduiken na een fout uitgedraaide opdracht. De kasseistraatjes, begijnhoven en kanalen van Brugge waren nog nooit zo spannend! Met een glansrol voor het belfort, waar de hoofdpersonages een wilde achtervolgingsscène spelen in het trappenhuis.

Venetië

Venetië zelf kan natuurlijk ook niet ontbreken. Als sprankelend decor in de komische thriller ‘The Tourist’ bijvoorbeeld, met sterrenduo Johnny Depp en Angelina Jolie in de hoofdrollen. Of de klassieker ‘Summertime’ uit 1955 van David Lean, dat Venetië ook in zwart-wit laat schitteren en ‘The Merchant of Venice’, een Shakespeare-adaptatie uit 2004, met Al Pacino in de hoofdrol. Al moeten we eigenlijk bij elk van die films zeggen: met Venetië in een hoofdrol. 

Schindlers fabriek in Krakau

Iets minder idyllisch, maar voer voor liefhebbers van historische plekken. In de straat Lipova 4 te Krakau staat de fabriek waar Oskar Schindler, de protagonist uit Spielbergs monumentale klassieker ‘Schindler's List’, zoveel Joden van de gaskamers redde tijdens WO II. Het fabrieksgebouw doet nu dienst als museum.

Café Les Deux Moulins in Parijs

Niet alleen ligt de Moulin Rouge hier vlakbij, uiteraard gekend van het gelijknamige kassucces van Baz Luhrmann, ook het gezellige caféetje waar een groot deel van ‘Le fabuleux destin de Amélie Poulain’ zich afspeelt, ligt in deze wijk rond Montmartre en de Sacré Coeur. Het appartement van Amélie bevindt zich in de Rue des Trois Frères nummer 56. Café Les Deux Moulins ligt om de hoek in de Rue Lepic.

De universiteitscampus van Oxford

Eentje voor de Harry Potter-fans. De kloosters, binnenpleinen en leshallen van de befaamde Oxford-campus zijn een rode draad doorheen alle acht films van de student-magiër.  Een potje zwerkbal, of eens door de galmende gangen van het college rennen? Hier is het te doen.

Een leuke bijkomstigheid voor de Potterheads is dat de Warner Brothers Studios slechts een boogscheut verderop liggen, wat het evident maakt om ook daar een Harry Potter-tour te wandelen.

De Svínafellsjökull-gletsjer in IJsland

Deze indrukwekkende gletsjer werd gebruikt als de ijsplaneet Mann in de sci-fiprent ‘Interstellar’, van regisseur Christopher Nolan. De gletsjer ligt in het zuiden van het eiland. Overigens leent IJsland zich door zijn woeste landschap wel vaker tot het ideale decor voor films en series.

Wist je dat James Bond hier in ‘Die Another Day’ rondsjeesde op de ijsvlakte van het Jökulsárlón-meer? (ook gebruikt in 'Lara Croft: Tombraider' trouwens) Of dat Christian Bale hier als Batman leerde zwaardvechten op een gletsjer in ‘Batman Begins’?

‘To Rome with love’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online! Andere films uit deze selectie, zoals 'The Tourist' en 'Interstellar' zijn ook terug te vinden in de catalogus van Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top