'Mad Max: Fury Road' op Play4: hoe CGI de actieklassieker naar hoger niveau tilt

Films | Vanavond zendt Play4 'Mad Max: Fury Road' uit, de knettergekke actiefilm van George Miller met Tom Hardy en Charlize Theron. De actieklassieker was een schot in de roos, onder meer dankzij de fabelachtige speciale effecten. Proximus Pickx ging na hoe de digitale animatie de film naar een hoger niveau tilt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

George Miller nam zijn versie van de actieklassieker ‘Mad Max’ grotendeels op in de Namibische woestijn. De stunts bestonden uit maximaal 150 voertuigen, die door stuntwerkers vakkundig bestuurd en gecrasht werden. De actie werd overgoten met een digitaal sausje, dat het eindresultaat succulent maakt.
 
De opnames in Namibië en deels in Sydney waren immers maar het halve werk. Honderden digitale artiesten werden nadien losgelaten op de opnames om het geheel van visuele effecten te voorzien. Tweeduizend shots werden voorzien van zulke digitale effecten. Eric Whipp voorzag de finale montage van die typerende kleurlaag, waardoor de film in een kenmerkende grafische stijl baadt.

Digitale rotsformaties

Zowel het stuntwerk als de special effects in ‘Mad Max: Fury Road’ zijn duizelingwekkend. Het primaire doel van de CGI is om de oorspronkelijke opnames op te smukken en digitaal in te kleden met extra voertuigen en mensen, zodat het shot “voller” lijkt. Ook de spectaculaire rotsformaties moesten digitaal toegevoegd worden, vermits het grootste deel van de film werd opgenomen in de vlakke woestijn

De locatie van The Citadel, waar sekteleider Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) huist, is een collage van opnames in Namibië, Sydney en rotsformaties in Australië.

Adembenemende zandstormscène

Volgens Tom Wood, verantwoordelijke voor de visuele effecten en mede genomineerd voor een Oscar en een BAFTA voor zijn werk aan ‘Mad Max: Fury Road’, vormde de adembenemende zandstormscène de grootste uitdaging: “We verduisterden het beeld en voegden digitale voertuigen toe, maar wilden tegelijk ook zoveel mogelijk actie ter plaatste vastleggen door middel van stunts. Bovenop die shots op locatie hebben we 15 CGI-lagen met stof, puin en zand toegevoegd, alsook de mini-wervelstormen en rollende stofzuilen die de voertuigen verzwelgen. Van de 79 shots in die storm waren vijf of zes volledig opgetrokken uit CGI”, klonk het in een interview op de intussen opgedoekte website voor digital content StudioDaily.
 
De storm zelf was ook volledig digitaal gecreëerd. Er werd op locatie gefilmd met green screens op de achtergrond, die dan achteraf digitaal werden gevuld met stormbeelden.

Bekijk 'Mad Max: Fury Road' vanavond om 20u25 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top