'Treat You Better', de hit die van Shawn Mendes een wereldster maakte

Muziek |

Jong, charmant en boordevol talent? Shawn Mendes heeft het allemaal. De 22-jarige Canadese popzanger had aanvankelijk het plan om zijn thuisland Canada te veroveren maar dat veranderde snel toen hij op de proppen kwam met de hitsingle ‘Treat You Better’. Vanaf toen lag de wereld aan zijn voeten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kent je Vine nog? Het socialemediaplatform waarop gebruikers korte video’s konden plaatsen? De Canadese singer-songwriter Shawn Mendes was fan van het eerste uur: hij postte regelmatig video’s van zichzelf op het platform waarop hij al zingend te zien was met een gitaar in de hand. Dankzij de toenemende populariteit van Vine gingen de zangprestaties van Mendes de wereld rond en kwamen ze ter oren van enkele bonzen van platenmaatschappij Island Records die veel potentie zagen in de toen nog maar 14-jarige Mendes.

Onder de vleugels van Island Records bracht Shawn Mendes in 2014 zijn allereerste plaat uit: ‘Life of the Party’ en toerde hij door de Verenigde Staten. Hij kreegs zelfs de kans om in het voorprogramma te spelen van de beroemde Taylor Swift die hem steunde in zijn muzikale plannen. Als kers op de taart kreeg Mendes in 2016 ook een klein gastrolletje in de Amerikaanse televisieserie ‘The 100’.

Datzelfde jaar bracht Mendes het nummer ‘Treat You Better’ uit. Het nummer groeide uit tot een wereldwijde hit. Meer dan twee miljard mensen beluisterde het liedje ondertussen op YouTube en het prijkt ondertussen op de zesde plaats van de Billboard Hot 100. We overdrijven niet wanneer we zeggen dat ‘Treat You Better’ de carrière van Shawn Mendes in zeer korte tijd naar ongekende hoogtes heeft gestuwd.

Klaar voor het grote werk

Na de release van ‘Treat You Better’ achtte de platenfirma achter Mendes de tijd rijp om de jonge zanger op wereldtournee te laten gaan. Maar vooraleer dat het zover was werkte hij enkele albums af en streek hij nog talloze prijzen op waaronder MTV Europe Music Awards en een hele rits NRJ Music Awards. Het laatste album van Mendes, ‘Wonder’, staat bol van de bekende hits zoals ‘In My Blood’ en ‘Mercy’. Naast zijn hits, valt het ook op dat de zanger heel wat nummers heeft gemaakt met zijn vriendin Camila Cabello.

Het is een publiek geheim dat Shawn Mendes en zangeres Camila Cabello smoorverliefd zijn op elkaar. Volgens de Amerikaanse geruchtenmolens schreef Mendes zelfs het nummer ‘Treat You Better’ met Cabello in het achterhoofd. Bovendien worden de twee meermaals op straat hand in hand gespot. Ook in de muziekstudio klikt het: de twee zongen samen het nummer ‘Senorita’, één van de grootste hits uit Mendes’ repertoire.

Niet enkel de muziekwereld loopt storm voor Shawn Mendes, ook de filmwereld ziet graten in de carrière van de jonge man. Amerikaanse streamingdienst Netflix blikte zelfs al een documentaire over de zanger waarin we meer te weten komen over het wel en wee van het Mendes’ sterrendom. Zo komen we in de ‘Wonder’-documentaire onder andere te weten dat de roem ook zijn prijs heeft. Mendes moet hard werken voor zijn succes en lijdt zelfs af en toe aan paniekaanvallen. Maar gelukkig wordt de inmiddels 22-jarige zanger goed omringd en kijkt hij uit naar de volgende albums, tournees, optredens en prijzen.


Ontdek ‘Wonder’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top