'Lupin': ontdek de magnifieke cast van de successerie

Series | Sinds zijn lancering heeft de Franse reeks ‘Lupin’ miljoenen fans over de hele wereld verzameld. Hoe kan het ook anders? Deze serie zit vol spanning dankzij een buitengewoon goed geschreven scenario. Een andere reden voor de enorme populariteit is ongetwijfeld de ijzersterke cast. Naar aanleiding van de release van de tweede helft van seizoen één werpt Proximus Pickx een blik op de acteurs die deze reeks dragen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Omar Sy

Omar Sy, in de hoofdrol, speelt Assane Diop, een conciërge van het Louvre die doorheen Parijs op zoek gaat naar de waarheid achter de verdachte dood van zijn vader. Deze acteur heeft een lange weg afgelegd sinds het prille begin van zijn carrière. In 2011 werd Sy een ster dankzij het ongelooflijke succes van de film ‘Intouchables’. Een jaar later werd hij dankzij deze film de eerste zwarte komiek die de César voor Beste Acteur won, voor het hilarische en innemende personage Driss. Na een tussenstop in Hollywood voor de opnames van ‘X-Men: Days of Future Past’ herenigde hij zich met zijn acolieten Olivier Nakache en Éric Toledano, regisseurs van ‘Intouchables’, voor de film ‘Samba’. Dit werd opnieuw een succes. Zijn kwaliteiten als acteur zijn al lang geen geheim meer, en het is dan ook logisch dat Netflix besloot hem deze deze rol van een moderne Arsène Lupin toe te vertrouwen.

Ludivine Sagnier

Een andere actrice die zichzelf in het verleden al meermaals heeft bewezen. Ludivine Sagnier schitterde met name in 'Swimming Pool' en 'A secret', waarvoor ze werd genomineerd voor twee Césars. In Lupin speelt ze Claire, de ex-compagnon en de moeder van de zoon van Assane Diop. Ze biedt hem een vorm van emotionele zekerheid, verankerd in zijn tumultueuze leven. De actrice legt uit dat haar duidelijk zichtbare klik met Omar Sy instinctief op de set werd gemaakt. Het moet gezegd dat de twee acteurs elkaar al vijftien jaar kenden, en dat, zoals Ludivine Sagnier het zelf verwoordt: “Het is zelfs moeilijk om niet met Omar overweg te kunnen!”. Hebben we een verzoening tussen Claire en Assane in het vooruitzicht? De toekomst zal het uitwijzen!

Vincent Londez

Zijn naam zal je niet per se bekend in de oren klinken, maar Vincent Londez is een opkomende acteur die al in een aantal sterke producties heeft gespeeld. Hij is met name te zien in de eerste Belgische Netflix-productie: ‘Into the Night’. In 'Lupin' speelt hij kapitein Romain Laugier. Een onderzoeker die door Assane Diop door heel Parijs zal worden geleid. De Franse acteur, die naar België is verhuisd, wacht vol ongeduld op een mogelijk tweede seizoen.

Clotilde Hesme

Clotilde Hesme werd beroemd dankzij haar rol als Lilie in ‘Les Amants Réguliers’ (alternatieve titel ‘Regular lovers’) van Philippe Garrel. Ze speelde ook al samen met haar ‘Lupin’-partner Omar Sy in de film ‘Chocolat’, die uitkwam in 2016. Tot slot is ze bekend van de rol als Adèle in de Franse bovennatuurlijke televisieserie ‘Les Revenants’. Ze vertolkt in ‘Lupin’ de rol van Juliette Pellegrini, dochter van de patriarch Hubert Pellegrini, die Assane ervan verdenkt de moord op haar vader te hebben bevolen.

Nicole Garcia

Op 32-jarige leeftijd won Nicole Garcia de César voor Beste Actrice met haar rol in ‘Le Cavaleur’. Vanaf de jaren 90 werkte ze ook aan de andere kant van de camera en maakte ze haar eigen films. In ‘Un balcon sur la mer’ regisseerde ze op briljante wijze Jean Dujardin en Sandrine Kimberlain. Tijdens de editie 2016 van het Filmfestival van Cannes baarde ze opzien met haar verfilming van het boek ‘Mal de Pierres’, met Marion Cotillard in de hoofdrol. In ‘Lupin’ speelt ze Anne Pellegrini, die probeert de vader van Assane Diop te beschermen nadat hij gevangen wordt genomen …

Bekijk seizoen 2 van ‘Lupin’ vanaf 11 juni op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top