Wie volgt Ibe op als 'The Voice van Vlaanderen'?

Films | Op die vraag krijgen we deze vrijdag het antwoord. Nanou, Robin, Grace, Joke en Simon: zo heten de finalisten in de editie van dit jaar. Elk met hun geheel eigen stijl, de strijd belooft héél spannend te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor Tourist LeMC en Laura Tesoro wordt de finale van 'The Voice van Vlaanderen' iets relaxter: zij hebben geen enkele kandidaat meer uit hun team in de strijd om de eretitel. ‘Anciens’ Natalia en Koen Wauters maakte deze editie wederom de beste keuzes. De Tina Turner van de Kempen heeft met Grace en Simon twee finalisten, net als de Clouseau-zanger met Joke en Robin. Uit team Niels wordt Nanou afgevaardigd.

Haalden het net niet: de beminnelijke Ilias uit Brasschaat en de nochtans geweldig geëvolueerde Edison uit Deurne. In de halve finale, waarbij het publiek de vijf finalisten aanduidde door middel van televoting (net als in de finale), kregen beide Antwerpenaren de minste stemmen van de zeven overgebleven kandidaten.

Voor elk wat wils

Wat opvalt in deze finale is de diversiteit aan stijlen en persoonlijkheden. Wat het voor de jury en het publiek natuurlijk extra lastig maakt om dé Voice uit te kiezen. Zo is er de stijlvolle naturel van Robin, die met zijn veelzijdige muzikaliteit en jazzy stem, wel eens tot de Vlaamse Michael Bublé kan uitgroeien. Maar daartegenover staat de rauwe authenticiteit en het rockgehalte van Simon. De vele stemschakeringen en intense vertolkingen van Joke. De kronkelende stem en de uitstraling van Nanou. Of het eclecticisme en pure talent van Grace. 

Nog een vaststelling: de jonge leeftijd van de kandidaten. Met zijn 27 lentes is LO-leraar Simon veruit de oudste van het vijftal. Met Robin (19) en Grace (18) als benjamins in de finale. Verbazend, als je ziet met welke flair en met welk sprekend gemak de twee tieners telkens weer op het podium staan.

In de halve finale vielen vooral de oudste en de jongste op. Simon met een straf duet met zijn coach Natalia. Grace (foto) met haar aanstekelijke en eigenzinnige versie van 'Jerusalema'. 

Geen Niels Destadsbader

Vrijdagavond omstreeks 23u weten we wie Ibe opvolgt als 'The Voice van Vlaanderen' en dus een platencontract ter waarde van 25.000 euro binnenrijft. Het belooft een spetterende liveshow te worden, waarbij het ook en vooral een uitdaging wordt om de zenuwen de baas te blijven.

Enige negatieve nieuwtje in aanloop naar die ongetwijfeld weer veelbekeken finale van de populaire zangwedstrijd, is de positieve coronatest van Niels Destadsbader. Daardoor zal de coach van Nanou vanuit zijn zetel thuis moeten toekijken hoe zijn poulain het ervan afbrengt en of hij als nieuwkomer in het panel meteen de hoofdprijs afschiet.

Koen Wauters kan voor een derde keer winnen sinds de eerste editie in 2012. Natalia aast eveneens op haar eerste laureaat.

Bekijk de finale van ‘The Voice van Vlaanderen’ nu vrijdag om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top