Voor jou uitgelicht: vijf niet te missen films op de tv dit weekend

Films | Het weekend staat alweer voor de deur en als je ondanks het (hopelijk) betere weer toch nog graag een gezellig avondje voor de televisie doorbrengt: niet getreurd, het belooft weer een boeiend filmweekend te worden in televisieland! Proximus Pickx heeft er vijf voor je geselecteerd die zeker het bekijken waard zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Titanic

Deze klassieker met Kate Winslet en Leonardo DiCaprio heeft amper nog een introductie nodig. De rampenfilm uit 1997 over de ondergang van het iconische schip ‘Titanic’ behoort nog steeds tot de grootste kaskrakers uit de filmgeschiedenis.
 
Met meer dan 2.000 passagiers verlaat de Titanic in april 1912 de haven van Queenstown om de overtocht over de Atlantische Oceaan meemaken. Het vaartuig wordt in die tijd “het schip der dromen” genoemd, maar voor de jonge passagier Rose (Kate Winslet) voelt de Titanic eerder als een slavenschip dat haar geketend naar huis terugbrengt. Ze wordt immers uitgehuwelijkt aan de steenrijke (maar weinig sympathieke) Cal, omdat haar familie met financiële problemen kampt. Rose is wanhopig en besluit om overboord te springen. De jonge derdeklassepassagier Jack Dawson weet haar echter op andere gedachten te brengen en redt haar leven. Hoewel Jack en Rose, arm en rijk, uit totaal verschillende werelden komen is het meteen grote liefde tussen de twee. Ze zijn vastbesloten om samen samen de toekomst in eigen handen te nemen… maar op een nacht vaart het schip tegen een ijsberg.
 
Bekijk ‘Titanic’ op zaterdag 29 mei om 20u25 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Lost in Translation

Ook hier stelen twee Hollywoordlegendes de show met hun veelgeprezen hoofdrollen. Charlotte – vertolkt door een piepjonge Scarlett Johansson – is pas afgestudeerd aan Yale en heeft haar diploma filosofie op zak. Wanneer haar echtgenoot John voor zijn werk als fotograaf naar Tokio moet, reist ze met hem mee. Ze blijft tijdens de reis echter eenzaam alleen achter in hun hotelkamer. Intussen verblijft ook Bob Harris (Bill Murray), een voormalige filmster, in de Aziatische grootstad. Hij is er voor de opname van een reclamespot, maar ergert zich blauw aan de culturele en communicatieve misverstanden waardoor hij zich hopeloos verloren voelt in Tokio. Nadat Charlotte en Bob elkaar ontmoeten in de hotelbar ontstaat er meteen een vreemde, maar hechte band tussen hen. Ze voelen zich immers allebei gevangen in de chaos van een vreemde stad en een onvolledig leven. De twee besluiten samen te ontsnappen en op ontdekkingstocht te gaan in het raadselachtige Tokio.
 
Bekijk ‘Lost in Translation’ op zaterdag 29 mei om 23u25 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

28 Days Later

Deze Britse actiethriller-horrorfilm van Danny Boyle uit 2002 heeft, met dank aan zijn geheel eigen stijl en atmosfeer, doorheen de jaren de status van cultfilm verworven… Het is mag dan wel één van de vele zombiefilms zijn, maar ‘28 Days Later’ voelt toch net iets anders aan.
 
Het verhaal begint bij drie activisten die binnendringen in een geheim laboratorium waar dierenproeven worden uitgevoerd. Ze willen de gevangen chimpansees uit hun benarde situatie bevrijden, maar beseffen niet dat deze aapjes een speciaal virus toegediend kregen waardoor ze bijzonder moordzuchtig zijn geworden. De apen vallen hun bevrijders aan, en dat met dramatische gevolgen. 28 dagen later ontwaakt elders in Londen een fietskoerier uit zijn coma. Tot zijn grote verbazing is het ziekenhuis volledig verlaten, en ook in de straten van Londen valt geen levende ziel meer te bespeuren. Gelukkig ontmoet hij al snel twee lotgenoten, die hem weten te vertellen dat de gevaarlijke chimpansee-ziekte al miljoenen slachtoffers heeft gemaakt. Het einde van de uitbraak is bovendien nog niet in zicht: iedereen die besmet wordt met het virus, verandert namelijk in een bloeddorstige zombie die de ziekte verder verspreidt door anderen aan te vallen.
 
Bekijk ’28 Days Later’ op zaterdag 29 mei om 22u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

The Shawshank Redemption

Met dit Amerikaanse misdaaddrama van Frank Darabont uit 1994 staat er nóg maar eens een knoert van een klassieker op het programma voor dit weekend. Het verhaal van deze gevangenisfilm is gebaseerd op een werk van Stephen King. ‘The Shawshank Redemption’ was in 1995 goed voor niet minder dan zeven Oscarnominaties.
 
Bankier Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt onterecht beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt in de rechtbank zijn onschuld staande, maar wordt desondanks veroordeeld tot tweemaal levenslang. Na het vonnis verdwijnt de man achter de tralies van de beruchte Shawshank-gevangenis, waar de streng religieuze (en corrupte) gevangenisdirecteur Warden Norton de plak zwaait. Dufresne krijgt het er extreem zwaar te verduren, weet zich ondanks alles sterk te houden. Daardoor raakt hij bevriend met zijn gerespecteerde, veel oudere medegevangene Red (Morgan Freeman), die al twintig jaar vastzit. Red heeft zich neergelegd bij zijn lot, maar Dufresne doet dat niet: hij gebruikt zijn kennis en overtuigingskracht om de levensomstandigheden in de gevangenis te verbeteren. Zo bouwt hij de gevangenisbibliotheek uit en krijgt hij speciale privileges wanneer hij de bewakers helpt met hun belastingaangifte. Het ziet ernaar uit dat hij de rest van zijn dagen in Shawshank zal slijten. Of toch niet…?
 
Bekijk ’The Shawshank Redemption’ op zondag 30 mei om 22u10 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Contagion

Deze film vertelt het verhaal van een erg dodelijke – jawel, je leest het goed – pandemie! De prent voelt dan ook akelig herkenbaar aan in deze coronatijden. Een nieuw, extreem besmettelijk virus steekt de kop op. Het begint allemaal kleinschalig: de eerste slachtoffers zijn Beth Emhoff en haar zesjarige zoontje Clark. De vader van het gezin blijkt immuun te zijn. Zowel de Wereldgezondheidsorganisatie als gewone burgers doen al het mogelijke om de verdere verspreiding tegen te gaan en een vaccin te vinden voor het virus, dat zich in een ijltempo verspreidt. De ziekte grijpt echter genadeloos om zich heen en een tragisch hoog slachtofferaantal lijkt onvermijdelijk. En, ook op dit vlak was de film een akelig accurate voorspelling van de realiteit: sommige burgers houden zich verwoed bezig met het verspreiden van samenzweringstheorieën over de gezondheidsdiensten …
 
Bekijk ’Contagion’ op zondag 30 mei om 19u55 op Play6 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top