De meest iconische rollen van Helena Bonham Carter

Films | Vandaag mag de Britse Helena Bonham Carter 55 kaarsjes uitblazen. Deze actrice is op z’n minst veelzijdig te noemen en heeft alle genres op haar cv staan. Proximus Pickx duikt even in haar meest memorabele rollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bellatrix Lestrange: ‘Harry Potter’

De rol van Bellatrix Lestrange is misschien wel de meest iconische rol van Helena Bonham Carter, alleen al door het immense succes van de ‘Harry Potter’-franchise. Bellatrix is, als trouwe hulp van Voldemort, een van de kwaadaardigste personages in het hele verhaal. De actrice speelde de rol perfect, wat niet eenvoudig is aangezien het personages helemaal gestoord is. Bellatrix amuseert zich bijvoorbeeld door mensen te martelen. Vooral haar optreden in de laatste film, ‘Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2’, is mensen bijgebleven.

Je vindt de films van 'Harry Potter' nu terug in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Nellie Lovett: ‘Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street’

Het is geen geheim dat regisseur Tim Burton dol was op Helena Bonham Carter,  de twee waren namelijk jarenland getrouwd en hebben twee kinderen. De gothic stijl van Burtons films paste perfecte in het repertoire van de actrice en één van hun bekendste samenwerkingen is ‘Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street’. In die musicalfilm speelt Bonham Carter aan de zijde van Johnny Depp in een duister verhaal over een kapper die de hoofden van zijn klanten afkapt, waar zijn vriendin dan taartjes van maakt.

Queen Elizabeth I: ‘The King’s Speech’

Helena Bonham Carter speelde in 2019 en 2020 nog prinses Margaret in de Netflix-serie ‘The Crown’, maar ongeveer tien jaar eerder verolkte ze niemand minder dan de koningin zelf. In ‘The King’s Speech’ kroop Bonham Carter in de huid van Queen Elizabeth I, die de moeder is van haar rol in ‘The Crown’.
 
De film werd geprezen, zowel kritisch als commercieel, en was gevuld met ongelooflijke prestaties. Het verhaal concentreert zich op de echtgenoot van koningin Elizabeth, koning George VI, die probeert over zijn stotteren heen te komen. De rol leverde Helena een BAFTA voor Beste Bijrol op en een nominatie voor dezelfde categorie tijdens de Oscars.   

'The King's Speech' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Helen Schlegel: ‘Howards End’

Helena Bonham Carter speelde Helen Schlegel in ‘Howards End’, een film die genomineerd werd voor negen Academy Awards (en er drie won), en een geweldige cast had. Het is een romantische film die tegelijkertijd vol drama en spanning zit. Bonham Carter en Emma Thompson vertolken twee zussen die verwikkeld geraken in een familiedrama nadat een van de twee weduwe wordt. De chemie tussen de dames is subliem.

Lucy Honeychurch: 'A Room with a View'

Bonham Cartner begon haar carrière in 1985 met deze rol als de vrijgevochten Lucy Honeychurch in E.M. Forsters verhaal over Edwardiaanse onderdrukking. De actrice was toen net 19 jaar oud en blonk uit tegenover Julian Sands, in een cast die ook Judi Dench en Daniel Day-Lewis omvatte. De New York Times schreef: "Miss Bonham Carter geeft een opmerkelijk complexe vertolking van een jonge vrouw die tegelijkertijd redelijk, romantisch, vrijgevig en egoïstisch is."

Je kan Helena en al haar gedaantes bewonderen in 'Enola Holmes', 'The Crown', 'Dark Shadows', 'Sweeney Todd', 'The Corpse Bride', 'Big Fish' en 'Charlie and the Chocolate Factory' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top