Vlaanderen Vakantieland: ‘Leven in luxe doe je zo!’

Films |

Nadat Vlaanderen Vakantieland ons deed kennismaken met internationaal gekende Vlaamse trekpleisters, de wereld van de literatuur en creatieve herbestemmingsprojecten is het deze keer tijd voor wat glitter en glamour. Er werd kost noch moeite gespaard om te tonen ook je ook in ons eigen land een prinsen- of prinsessen leven kan leiden.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De vierde aflevering van de nieuwe seizoen van Vlaanderen Vakantieland stond in het teken van glitter en glamour. Presentatrice Maureen Vanherberghen nam Kristel Verbeke mee naar het diamantmuseum DIVA in Antwerpen om alles te weten te komen over dure edelstenen. Ze bezochten samen de Oesterput in Oostende en boekten een overnachting in het Sint-Truidense Kasteel van Ordingen. Kortom, alles stond in het teken van een prinsessenleven. 

Wist jij dat maar liefst 80% van de wereldwijde handel in ruwe diamant via Antwerpen passeert? En dat maar liefst 50% van alle geslepen stenen nogmaals via de Sinjorenstad wordt verhandeld? Wij in ieder geval niet. Maureen en Kristel ontdekten dit en nog veel meer in DIVA: het diamantmuseum in Antwerpen waar je alles te weten komt over de geschiedenis van Antwerpen en diamanten. Als kers op de taart leren we ook met welke zogenaamde cut Kristel Verbekes diamanten trouwing werd geslepen.

 

Luxe en cocktails!

Om de aflevering glamoureus af te sluiten beslissen de twee dames om te overnachten in het Sint-Truidense Kasteel van Ordingen. Hier ontmoeten ze Richard: de 73-jarige kasteelheer die het domein beheert. Dit viersterrenhotel met bijbehorend sterrenrestaurant baadt in zoveel luxe dat de dames er eventjes stil van worden. Bovendien beschikt het Kasteel van Ordingen over heel wat authentieke meubels die aan de hand van oude postkaarten opnieuw gezocht en gevonden werden. Dankzij hulp van binnenhuisarchitect Pieter Porters lijkt het Kasteel van Ordingen een waar genot te zijn om in te vertoeven.

Presentatrice Soe Nsuki heeft op het einde van deze aflevering nog enkele suggesties om glamoureus door het leven te gaan. Zo vertelt ze over haar ervaringen op de glamoureuze camping in Heers, gaat ze helemaal op in het schoenenmuseum van Hasselt, spot ze (film)sterren op de dijk van Oostende en leert ze haar eigen glamoureuze cocktail maken in Sipsnsoda, de allereerste cocktailbrouwerij van België. 

Bekijk 'Vlaanderen Vakantieland' op zaterdag om 18u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Lees hier meer over het nieuwe seizoen van 'Vlaanderen Vakantieland'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top