Dit zijn de must sees van het moment op Netflix

Series | Met Netflix krijgt verveling geen kans, want het streamingplatform staat garant voor eindeloos kijkplezier. Proximus Pickx selecteert voor jou de crème de la crème.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Serpent

In de jaren zeventig volgde de wereld de jacht op Charles Sobhraj. Deze knappe edelsteenhandelaar, die als bijnaam ‘de Slang’ kreeg, legde zich toe op drugshandel en het bestelen van rijke toeristen in Azië. Geleidelijk aan werd hij een seriemoordenaar en gebruikte hij het geld en de paspoorten van zijn slachtoffers om zichzelf te verrijken en om te reizen. Hij en zijn partner Monique lokten backpackers naar hun huizen en beloofden hen grote luxe. Daarna probeerden ze hen te overtuigen om namens hen edelstenen te verhandelen. Als ze weigerden, vergiftigden en doodden ze hen.
 
Een deel van de serie is natuurlijk pure fictie. Netflix weet bijvoorbeeld niet precies hoe Charles Sobhraj zijn slachtoffers heeft vermoord. De identiteit van de lichamen en het bewijsmateriaal dat op de plaats delict werd aangetroffen, is echter zeer reëel. De Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg raakte bij het onderzoek betrokken door op zoek te gaan naar een vermist koppel.
 
Hij realiseerde zich toen dat er in de zaak veel meer moorden waren gepleegd dan aanvankelijk werd gedacht. Nadat de lokale autoriteiten weigerden een onderzoek in te stellen, besloot Knippenberg de zaak op eigen houtje op te lossen.
 
'The Serpent' focust op deze jacht die tussen 1975 en 1976 plaatsvond in Zuidoost-Azië. De serie blijft volgens de echte Herman Knippenberg redelijk trouw aan het originele verhaal. Hij was aanwezig op de set tijdens een filmdag en zei dat "Billy Howle (de acteur die de diplomaat speelt, nvdr.) fantastisch werk had geleverd".

Ontdek ‘The Serpent’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

They Shall Not Grow Old

Deze indrukwekkende Eerste Wereldoorlog-documentaire met authentieke beelden gedraaid in de loopgraven verscheen in 2018, maar staat nu eindelijk ook op Netflix. Toen het Britse Imperial War Museum regisseur Peter Jackson ('Lord of the Rings') benaderde met de vraag of hij iets wilde doen rond de honderdste verjaardag van de Wapenstilstand na de Eerste Wereldoorlog, ging hij meteen aan de slag. Hij bekeek uren aan archiefmateriaal, maar besloot dat het publiek al genoeg 100-jaar oude zwartwitfragmenten uit WOI gezien had. In plaats daarvan wilde hij een ervaring creëren, en de oorlog weergeven zoals soldaten die toen meemaakten: in kleur en met geluid.

Jackson en zijn team gebruikten de nieuwste technologieën om het archiefmateriaal een update te geven van dertien frames per seconde naar de hedendaagse standaard van 24 frames per seconde. Ook kleurden ze de beelden in en recreëerden ze de audio, zowel stemmen als omgevingsgeluiden, om die bij de beeldfragmenten te voegen. Bovendien restaureerde Jacksons postproductie-team de volle 100 uren aan beeldmateriaal van het Imperial War Museum, ook al gebruikten ze maar een klein deel voor de film.

Het resultaat is adembenemend. Oorlog onder een helderblauwe hemel, vol lachende gezichten in de zon. Geen korrelig beeld, geen zwartwit, geen stilte, geen anonimiteit. Geen veilige afstand tussen jezelf en de duizenden mannen en jongens die moedig hun dood tegemoet marcheerden. Een beklemmende, onbehaaglijke maar ook noodzakelijke en verbluffende documentairefilm.

Ontdek ‘They Shall Not Grow Old’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Ferry

Deze spin-off van ‘Undercover’ vertelt hoe Ferry Bouman zijn eerste stappen in de criminele wereld zette. De Belgisch-Nederlandse coproductie ‘Undercover’ is al twee seizoenen lang een schot in de roos in de Lage Landen en daarbuiten. De serie vertelt het spannende verhaal van agenten Bob Lemmens (Tom Waes) en Kim de Rooij (Anna Drijver), die op Camping Zonnedauw een chalet huren naast die van de beruchte Nederlandse drugsbaron Ferry Bouman (Frank Lammers). Hun doel: het vertrouwen van Bouman winnen en infiltreren in zijn organisatie om hem zo in te kunnen rekenen.
 
In ‘Undercover’ is Ferry dus al een machtige misdadiger, maar over hoe hij die status verwierf, blijft de serie vaag. Maar fans hadden honger naar meer Ferry Bouman. Frank Lammers is in Nederland door zijn vertolking van het personage zowat even populair als Tom Waes in België, dus zeker toen Ferry in het tweede seizoen een veel kleinere rol toebedeeld kreeg, smeekten onze noorderburen bijna om een spin-off waarbij de achtergrond van het personage uit de doeken wordt gedaan.
 
In ‘Ferry’ zien we hoe Bouman onder leiding van de machtige hasjbaron Ralph Brink (Huub Stapel) zijn eerste criminele exploten uitvoert. Wanneer de zoon van de baas wordt neergeschoten na een overval, moet Ferry de daders zien op te sporen in zijn geboortestreek Noord-Brabant, waar hij weer aanknoopt met de roots die hij eerder ontvluchtte. Daarnaast zal de film ook tonen hoe hij Danielle (Elise Schaap) leerde kennen, zijn grote liefde.
 
Ontdek ‘Ferry’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Lucifer

Het einde is in zicht voor de charmante duivel die zich vijf seizoen geleden vestigde in LA om een nachtclub uit te baten. Ondertussen blijft er uiterlijk nog maar weinig over van de koning van het kwaad, die zich volledig geïntegreerd heeft in de mensenwereld en zelfs een relatie aangegaan is met zijn collega Chloe ‘The Detective’ Decker. Blijft Lucifer op aarde, of vinden God en zijn boze stiefbroer toch een manier om hem weer te verbannen naar de hel? Seizoen 5B heeft de antwoorden.
 
Ontdek het laatste seizoen van ‘Lucifer’ vanaf 28 mei op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

Jupiter's Legacy

In zijn comicreeks ‘Jupiter’s Legacy’ vraagt Mark Millar (‘Kingsman’, ‘Kick-Ass’) zich af wat er met superhelden en hun nakomelingen gebeurt wanneer die te oud worden om de wereld te beschermen. Nu zijn de comics voor het eerst herwerkt voor het kleine scherm in de reeks ‘Jupiter’s Legacy’.

Legendarische superhelden die hun krachten kregen in de jaren 30 zijn in 2021 klaar om hun cape aan de haak te hangen, maar hun kinderen, die het eigenlijk van hen zouden moeten overnemen, zijn duidelijk nog niet klaar om in hun grote voetstappen te treden. De wereld aan haar lot overlaten is duidelijk geen optie.
 
Ontdek ‘Jupiter's Legacy’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top