Deze beroemdheden zijn dol op ‘The Handmaid’s Tale’

Films | Fan van ‘The Handmaid’s Tale’? Je bent niet alleen: deze beroemdheden zijn ook dol op de dystopische serie waarin June probeert te ontsnappen uit de totalitaire samenleving Gilead. Proximus Pickx zet de grootste fans op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Oprah Winfrey

De beroemde tv-presentatrice is grote fan van de serie en vertelde dat persoonlijk aan hoofdrolspeelster Elisabeth Moss, tijdens een fotoshoot van de actrice voor de cover van 'The Hollywood Reporter'. Oprah zat in de kleedkamer ernaast en bleef maar naar Moss teruggaan om vragen te stellen over wat er met de verschillende personages ging gebeuren. Elisabeth Moss vertelde wat ze kon en was vooral zeer gevleid door het feit dat iemand zo bekend als Oprah fan was van haar werk. Leuk weetje: Oprah had zelfs haar eigen rol in de serie! Je hebt het waarschijnlijk niet gemerkt, want het was alleen haar stem: die van een nieuwslezeres op de radio die nieuws geeft over het verzet, in aflevering 11 van seizoen 2. We weten dus aan welke kant Oprah staat.

Kylie Jenner

Het lijkt erop dat de jongste zus van de Kardashianclan ook fan is van 'The Handmaid's Tale'. Ze organiseerde zelfs een feest in het thema van de serie voor de verjaardag van haar beste vriendin, Stassi Karanikolaou. De jonge vrouwen waren allemaal verkleed als dienstmaagden, in rode outfits en witte hoofddeksels die zo uit Margaret Atwoods wereld kwamen. De serveersters waren gekleed als 'Martha's', de huishoudsters van Gilead. Maar hier is het probleem: dit themafeest viel niet in goede aarde op het internet. Het leek zeer ongepast aangezien de rechten van de vrouw, vooral wat abortus betreft, in de Verenigde Staten nog niet overal gerespecteerd worden. Voor sommigen is ‘The Handmaid’s Tale’ dus helemaal geen lachertje. Kylie verwijderde onmiddellijk alle berichten op sociale media over het themafeest, maar dat neemt niet weg dat ze duidelijk gek is van de show.

George Takei

De cultacteur, bekend van zijn rol als Sulu in de iconische ‘Star Trek’-serie, heeft geen geheim gemaakt van zijn liefde voor 'The Handmaid's Tale'. Hij twitterde een artikel dat de beangstigende gelijkenissen beschrijft tussen de samenleving van Gilead en de Verenigde Staten van vandaag, vooral over de regering Trump. De acteur is dan ook een groot voorstander van LGBTQI+-rechten en een Bernie Sanders-aanhanger. Als activist legt ook hij het verband tussen ‘The Handmaid’s Tale’ en het debat over abortus dat in Noord-Amerika woedt. Margaret Atwood zegt zelf, als er naar haar boek wordt gevraagd, dat "alle fictie een waarschuwing in zich heeft". Genoeg om je bloed te laten stollen als je de afleveringen bekijkt.

Emma Watson

De Britse actrice Emma Watson staat bekend om haar feministische engagement. Het is dan ook geen verrassing dat ze op deze lijst staat. Emma is verzot op de roman van Margaret Atwood. In haar ogen is het een belangrijk feministisch werk dat je niet mag missen. Zozeer zelfs dat ze het idee had om 100 exemplaren van het boek in de straten van Parijs te verstoppen. Met dit initiatief moedigt ze de lezers aan op schattenjacht te gaan om het verborgen exemplaar te vinden, en het vervolgens op hun beurt elders te verstoppen om zo een echte ketting van lezers te creëren. Een concept dat ze ook in New York populair maakte ter gelegenheid van de Dag van de Rechten van de Vrouw in 2017. 

Bereid je voor op het vierde seizoen van 'The Handmaid's Tale' door naar de eerste drie seizoenen te kijken in Movies & Series. Het vierde seizoen is beschikbaar vanaf 4 juni. Ontdek Movies & Series via de tv-optie 'All Stars' van Proximus Pickx en activeer de optie voor een onbeperkte toegang tot de catalogus!

Lees meer over 'The Handmaid's Tale'!

Een terugblik op de voorbije drie seizoenen van The Handmaid’s Tale!
Wat heeft seizoen 4 van 'The Handmaid's Tale' volgens de trailer voor ons in petto?
Hoe de serie 'The Handmaid's Tale' een feministisch symbool werd
Hoe Elisabeth Moss de wereld veroverde
Vijf verschillen tussen de serie en het boek van ‘The Handmaid’s Tale’

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top