Een terugblik op de voorbije vier seizoenen van The Handmaid’s Tale!

Series |

Het vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale is vanaf 16 september exclusief te bekijken op Pickx+ en via Pickx Mix. Maar voordat je jouw agenda volboekt met kijkavonden, blikt Proximus nog eens terug op de afgelopen vier spannende seizoenen van ‘The Handmaid’s Tale’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seizoen 1

Nadat de mensheid werd geconfronteerd met de gevolgen van de toenemende milieuproblematiek, wordt er een nieuwe sociale orde geïnstalleerd die stevig vastklampt aan religieuze dogmatische waarden en normen. Het leger krijgt opnieuw een grote rol toebedeeld, alsook vrouwen die door middel van (psychologische) geweldvoering ondergeschikt worden gemaakt aan de willekeur van mannen. Sommige vrouwen lijken zelfs enkel te bestaan om de voortplanting te verzekeren...

June (Elisabeth Moss) is één van de laatste vruchtbare vrouwen op aarde en wordt gedwongen om een zogenaamde Handmaid te worden bij Commandant Fred Waterford (Joseph Fiennes). Ze moet haar plaats proberen te vinden tussen de vrouw des huizes, de commandanten, de huishoudhulpen en de vele spionnen van ‘Gilead’. Stiekem probeert June haar dochter, die op brutale wijze van haar werd weggenomen, op te sporen. Gelukkig krijgt ze hierbij de hulp van Ofglen, een rebelse bediende die June inlicht over het bestaan van een verzetsbeweging Mayday. In de laatste aflevering van het eerste seizoen komen we te weten dat June zwanger is, maar niet van een kind van haar Commandant …

Seizoen 2

Aan de start van het tweede seizoen beviel June van een klein meisje dat de Waterfords Nichole hebben genoemd. June is echter niet van plan om haar kind zomaar op te offeren aan de strenge wetten van Gilead en beraamt een plan waardoor haar kind kan ontsnappen via haar vriendin Emily naar Canada. Zelf kan ze niet mee ontsnappen: June moet eerst achterhalen wat er met haar eerste dochter, Hannah, is gebeurd. 

De Waterfords gaan ondertussen door een crisis, meer bepaald Serena: de vrouw van de commandant. Zij heeft het moeilijk met de strenge wetten die het Gilead-systeem aan vrouwen oplegt. Wanneer één van haar vingers wordt geamputeerd omdat ze een boek heeft proberen lezen, reflecteert ze over de waarden en normen van een systeem waarvan ze mee aan de wieg stond. Bovendien merkt ze dat door de verdwijning van het kindje van June, dit systeem niet lang vol te houden meer is.

 

Seizoen 3

Aan het begin van derde seizoen zien we hoe Emily erin slaagt om samen met de baby Canada te bereiken waar ze beiden worden opgenomen als politieke vluchtelingen. June wordt ondertussen overgeplaatst naar een nieuw gezin: het gezin van de Lawrences. Via Commandant Lawrence wordt een plan voorbereid waarbij tientallen kinderen kunnen vluchten naar Canada. Lawrence is echter geen doetje en maakt dat ook duidelijk aan June. 

Serena heeft in het derde seizoen ook genoeg van Freds intimidatie. Ze besluit hem te verraden aan de Canadese autoriteiten in ruil voor asiel en het weerzien van baby Nichole. Maar ook Serenas boekje wordt opengedaan bij de Canadese autoriteiten. Deze keer is het Fred die achter het verraad zit en dankzij het verraad worden beide ‘partners’ gearresteerd wanneer ze de Canadese grens proberen over te steken. June krijgt tijdens het derde seizoen steeds meer invloed met haar verzetsbeweging. Ze wordt echter zelf ook meedogenlozer tegenover iedereen die in haar weg staat en dat moet ze bijna met haar eigen leven bekopen.

Seizoen 4

June heeft tal van kinderen helpen ontsnappen naar Canada, maar moest dat wel bekopen met enkele verwondingen. Die kan ze laten verzorgen in de schuilplaats van Esther waar ze tijdelijk onderdak krijgt te midden van andere dienstmaagden. Het duurt niet lang vooraleer The Eyes haar op het spoor komen en ze de locatie van de schuilplaats alsnog moet prijsgeven. June weet gelukkig te ontsnappen en kan haar weg verder zetten. Ze bereikt samen met Janine de stad Chicago dat op het punt staat aangevallen te worden door Gilead. June wordt getroffen door de aanvallen op de stad, maar wordt gelukkig opgemerkt door Moira. Zij kan June ervan overtuigen mee naar Canada af te reizen en weet haar ook in het land te smokkelen.

In Canada ontdekt Serena Waterford dat ze zwanger is en dat geeft haar relatie met Fred een nieuwe wending. De twee besluiten ook om een deal te sluiten met het Internationaal Strafhof om een strafvermindering te krijgen. In ruil voor deze strafvermindering besluiten de twee om alles te vertellen over de interne keuken bij Gilead. Ondertussen komt June te weten dat Serena zwanger is en hierdoor is ze in alle staten. June wil dan ook kost wat kost wraak te nemen …


Ontdek seizoen 5 vanaf 16 september op Pickx+ of in de Pickx Mix op aanvraagcatalogus. Meer info over de tv-optie vind je terug op onze site. 

Lees meer over 'The Handmaid's Tale'!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top