'The Handmaid's Tale': hoe Elisabeth Moss een begrip werd door de serie

Films | Elisabeth Moss is hét gezicht van de dystopische serie 'The Handmaid's Tale'. Ze belichaamt perfect de jonge vrouw die even bang is voor het systeem als vastbesloten om het ten val te brengen. Hoewel deze rol een echte revelatie is voor de actrice, heeft ze al een indrukwekkende filmografie. Een blik op deze rijzende ster van de Hollywoodcinema.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elisabeth Moss' eerste optreden op televisie was toen ze pas 8 jaar oud was. Ze speelde dan, in 1990, in de miniserie 'Lucky Chances'. Daarna hebben we tien jaar moeten wachten om haar weer op het scherm te zien: ze speelde de dochter van de president van de Verenigde Staten in de politieke serie ‘The West Wing’. Deze rol volgde haar gedurende zes jaar. Daarna werd ze een belangrijke figuur op het kleine scherm, met optredens in succesvolle series als ‘Grey’s Anatomy’, ‘Law & Order: Criminal Intent’, ‘Ghost Whisperer’ en ‘Medium’. Tot 2007 kreeg ze echter geen hoofdrol.
 
Pas in de serie 'Mad Men' werden haar talenten door de critici erkend en geprezen. Ze speelde Peggy Olson, het vrouwelijke hoofdpersonage van de serie, gedurende alle zeven seizoenen. Die rol leverde haar tussen 2003 en 2013 elk jaar een Emmy-nominatie op. Het is tijdens dat laatste jaar dat ze de Golden Globe voor Beste Actrice won voor haar optreden in de miniserie ‘Top of the Lake’. Uiteindelijk belandde ze in 2017, met 'The Handmaid's Tale', definitief in de rangen van de must-see actrices.
 


Feest na 'The Handmaid’s Tale’

Haar talenten komen vooral tot uiting in dystopische series. Moss draagt een groot deel van de spanning en de schrik van het plot op haar schouders. Ze belichaamt op prachtige wijze dit personage dat in stilte moet rebelleren, terwijl ze een schijnbare volgzaamheid behoudt die afkomstig is uit diepe angst. Het is dan ook geen verrassing dat ze in hetzelfde jaar de Emmy Award en de Golden Globe kreeg voor de beste actrice in een dramatische televisieserie.
 
‘The Handmaid’s Tale’ verzekert haar status als icoon van het feminisme in de cinema. Moss speelt al sterke vrouwen sinds het begin van haar carrière. In 'Top of the Lake' neemt ze deel aan een juridische thriller over geweld tegen vrouwen. Zelf bekent ze dat ze zich altijd aangetrokken heeft gevoeld tot moeilijke, lijdende personages.
 
Ze ging op deze weg verder door de hoofdrol te spelen in de film 'Us', waarin een gezin wordt geterroriseerd door een angstaanjagende dubbelganger van zichzelf. Daarna deed ze van zich spreken in een andere psychologische thriller: 'Invisible Man'. In deze film speelt ze de verloofde van een beroemde wetenschapper die erin geslaagd is een technologie te ontwikkelen die hem onzichtbaar maakt. Hij ensceneert zijn zelfmoord en terroriseert vervolgens zijn ex-vriendin, al gelooft niemand haar als ze hem probeert te bestrijden. Haar acteerprestatie wordt, weinig verrassend, als zeer intens omschreven.

Maak je klaar voor het vierde seizoen van 'The Handmaid’s Tale’ en bekijk de eerste 3 seizoenen nu in Movies & Series. Het vierde seizoen is beschikbaar vanaf 4 juni. Ontdek Movies & Series via de tv-optie 'All Stars' van Proximus Pickx en activeer de optie voor een onbeperkte toegang tot de catalogus!

Lees meer over 'The Handmaid's Tale'!

Een terugblik op de voorbije drie seizoenen van The Handmaid’s Tale!
Wat heeft seizoen 4 van 'The Handmaid's Tale' volgens de trailer voor ons in petto?
Hoe de serie 'The Handmaid's Tale' een feministisch symbool werd
Deze beroemdheden zijn dol op ‘The Handmaid’s Tale’
Vijf verschillen tussen de serie en het boek van ‘The Handmaid’s Tale’

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top