4 mei, een hoogdag voor Star Wars-fans

Films |
Voor Star Wars-fans is 4 mei de dag dat ze hun favoriete filmreeks vieren. Vanwege de coronacrisis zullen ze vooral op sociale media van zich laten horen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat we de Star Wars-franchise uitgerekend op 4 mei vieren, is geen toeval. In het Engels wordt "4 mei" uitgesproken als "May the fourth", een zinsnede die toevallig heel erg lijkt op de beroemde Star Wars-uitspraak "May the Force be with you", wat in het Nederlands klinkt als "moge de Kracht bij je zijn".
 
Op deze speciale dag vieren Star Wars-fans dat hun favoriete filmreeks al meer dan veertig jaar bestaat. Ze gebruiken op sociale media onder meer de hashtags #MayThe4thBeWithYou en #StarWarsDay. Op deze manier kan je talloze leuke filmpjes over Star Wars vinden of zelfs de cosplaykostuums van toegewijde fans bewonderen.
 
Beroemde fans
 
Joseph Gordon-Levitt verraste iedereen toen hij bij de première van de film 'Star Wars: The Force Awakens' aankwam, gekleed in een zelfgemaakt Yoda-kostuum. Neil Patrick Harris, die Barney vertolkt in 'How I Met Your Mother', is een toegewijde fan van de saga, hij heeft onder meer zijn hele gezin laten verkleden in Star Wars-kostuums voor 4 mei. En acteur Benedict Cumberbatch heeft iedereen verrast met een Chewbacca-imitatie die zo goed was dat zelfs Harrison Ford niet wist wat hij hoorde.
 
Ook dichter bij ons zijn er beroemdheden die een zwak hebben voor Star Wars. Zo staat Qmusic-dj Sam De Bruyn al jaren te boek als een vurig liefhebber van de filmreeks. In 2019 trok hij door Vlaanderen en Brussel als Darth Vader en Stormtrooper. Naar verluidt is ook Dimitri Vegas een groot fan, 4 mei staat steevast in zijn kalender aangekruist.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top