Wat heeft seizoen 4 van 'The Handmaid's Tale' volgens de trailer voor ons in petto?

Films | Het open einde van de laatste aflevering van seizoen 3 van 'The Handmaid's Tale' was ongelooflijk spannend. Hamvraag is uiteraard of het vervolg van deze serie even spannend gaat zijn en de hoge verwachtingen zal kunnen inlossen. De trailer van seizoen 4 licht alvast een (zuinig) tipje van de sluier op van wat we kunnen verwachten in het vervolg van deze huiveringwekkende serie die zich afspeelt in het dystopische Gilead. Opgelet, spoilers!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ben je klaar om terug te keren naar het gevreesde Gilead? Deze gemeenschap van christelijke fundamentalisten heeft de macht in de Verenigde Staten overgenomen na een staatsgreep. Het doel: het geboortecijfer, dat door seksueel overdraagbare aandoeningen en milieuverontreiniging drastisch is gedaald, opnieuw opkrikken. Daar wordt elke vrouw die in staat is zich voort te planten aan een huishouden toegewezen waar ze een macabere ceremonie ondergaan die tot doel heeft dat er een kind geboren gaat worden. June (prachtrol van Elisabeth Moss, ook bekend van de serie ‘Top of The Lake’) is een van hen, en een ding is zeker, het dienstmeisje waaraan de show zijn titel ontleent is nog niet klaar met rebelleren
 
Het derde seizoen werd afgesloten met een heuse cliffhanger: June was erin geslaagd tientallen kinderen illegaal per vliegtuig uit Gilead te smokkelen. Een risicovolle operatie die niet zonder slag of stoot verliep en waarbij June een kogel in haar maag kreeg. En ook al schoten haar collega's haar te hulp, het bleef toch een mysterie wat de impact van dat schot op haar was en wat er verder met haar zou gebeuren. De trailer stelt ons meteen gerust: June heeft haar verwondingen overleefd en ze is vastberadener dan ooit om op te komen voor gerechtigheid.

Een explosieve trailer

De trailer maakt ons snel duidelijk dat die strijd niet makkelijk zal verlopen. De dienstmeisjes die zich bij de strijd aansluiten lijken er slecht aan toe te zijn, worden weggevoerd door een militair konvooi terwijl ze meer dan ooit worden bedreigd door de angstaanjagende tante Lydia. Het is niet echt duidelijk op te maken uit de beelden, maar je vraagt je af of ze niet naar de koloniën zijn gebracht ... Verschillende scènes tonen June in normale kleren, en dus niet in de strenge rode uniformen van Gilead, wat lijkt te suggereren dat ze weer eens op de vlucht is. 
 
De trailer geeft ook een glimp van een paar personages die we al een tijdje niet meer gezien hadden. Het lijkt erop dat Nick, de chauffeur van de Waterfords en Junes enige troost, meer aanwezig is in dit seizoen. Moira, de vriendin van June die naar Canada is ontsnapt, heeft ook meer schermtijd. Tenslotte zien we ook Hannah, de dochter van June en Luke, al wordt ze weliswaar gevangengenomen. Het is meer dan waarschijnlijk ook dat het Waterford-echtpaar zal gedwongen worden om hun misdaden onder ogen te zien. 
 
Seizoen 4 van 'The Handmaid's Tale' is vanaf 4 juni exclusief te zien op Pickx+, de nieuwe exclusieve zender van Proximus Pickx, én in de Movies & Series catalogus. Ontdek het volledig aanbod van Movies & Series via de tv-optie ‘All Stars’ van Proximus Pickx! Ontdek het volledig aanbod van Movies & Series via de tv-optie ‘All Stars’ van Proximus Pickx!  Lees hier alles over 'The Handmaid's Tale'!

Een terugblik op de voorbije drie seizoenen van The Handmaid’s Tale!
Hoe Elisabeth Moss de wereld veroverde
Deze sterren zijn gek op de serie
'The Handmaid's Tale' vertegenwoordigt de kwetsbaarheid van vrouwenrechten
Vijf verschillen tussen de serie en het boek van ‘The Handmaid’s Tale’

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top