Hulde aan moeders in de VOD-catalogus 'Moederdag' van Proximus Pickx

Films | Op zondag 9 mei zetten we moeders in het hele land in de bloemetjes. Na het ontbijt op bed, de heerlijke brunch of gewoon een gezellige middag samen in de tuin, kan je dit jaar samen genieten van de beste, moedigste en meest vermakelijke moeders in de selectie 'Moederdag' van de Proximus VOD-catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Little Women

Deze adaptatie uit 2019 van een literaire klassieker is geregisseerd door Greta Gerwig. Met de coming-of-agefilm ‘Lady Bird’ (genomineerd voor vijf Oscars) regisseerde ze Saoirse Ronan, met wie ze voor ‘Little Women’ ook samenwerkte. Emma Watson, Florence Pugh, Laura Dern, Meryl Streep en Timothée Chalamet voegden zich ook bij de cast. Deze kon één van de zes Oscarnominaties verzilveren.
 
De film, die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Louisa May Alcott uit 1868, draait rond vier vrijgevochten zussen die door omstandigheden thuiskomen bij hun moeder in Massachusetts terwijl hun vader in de Amerikaanse burgeroorlog vecht.

‘Little Women' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Wonder

‘Wonder’ is het verhaal van een jongen wiens gelaat ernstig vervormd is door het syndroom van Treacher Collins. Auggie (Jacob Tremblay) is tien jaar oud en nog nooit op school geweest, maar nu beslissen zijn ouders toch dat het tijd is dat hij zich onder zijn leeftijdsgenoten begeeft. Julia Roberts en Owen Wilson spelen de immer steunende en meelevende ouders van Auggie, die zijn demonen overwint, vrienden maakt en stilaan meer zijn gezicht durft tonen.
 
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Raquel Jaramillo (onder het pseudoniem R.J. Palacio), die geïnspireerd raakte toen ze zag dat haar zoon begon te huilen toen hij een meisje met een gelaatsafwijking zag. Ze reageerde slecht op de situatie en besloot daarom dieper te graven.

‘Wonder' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Room

Ook in deze film is een glansrol weggelegd voor kindacteur Jacob Tremblay. Brie Larson speelt een jonge vrouw die zeven jaar lang gevangen is gehouden in een kamer door een man die “Old Nick” wordt genoemd. Die vergrijpt zich aan zijn gevangene, en daardoor krijgt ze een kind Jack. Wanneer Jack vijf jaar oud is, besluiten ze te ontsnappen. Maar de vraag is: welke wereld zullen ze buiten aantreffen?
 
Deze film gaat helemaal over de band tussen een moeder en haar zoon. Zij doet er alles aan om haar jongen te beschermen, eerst voor de schok dat er een buitenwereld is, en later voor de kidnapper “Old Nick”. De acteerprestaties van Larson en Tremblay werden over de hele lijn geprezen.

‘Room' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

The Blind Side

Michael Oher was een van de 12 kinderen van een verslaafde moeder en een vader die de gevangenis als zijn buitenverblijf behandelde. Oher ging van het ene pleeggezin naar het andere, tot hij uiteindelijk permanent bij Leigh Anne en Sean Tuohy mocht verblijven. Niemand dacht dat Oher het ver zou schoppen, maar zijn grote American footballtalent en de eindeloze steun van zijn adoptiemoeder leverden hem toch acht seizoenen in de NFL op.
 
Het verhaal van Oher en zijn adoptiegezin is geweldig in beeld gebracht in de film ‘The Blind Side’. Sandra Bullock, die in de huid van Leigh Anne Tuohy kroop, kreeg voor haar rol de Oscar voor beste actrice. Quinton Aaron speelde de footballer met de getroebleerde jeugd.

‘The Blind Side' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Lion

Ook ‘Lion’ uit 2016 gaat over een adoptiegezin. In de hoofdrollen zien we Dev Patel (‘Slumdog Millionaire’) en Nicole Kidman (‘Big Little Lies’) als geadopteerde zoon en adoptiemoeder. Saroo raakte als vijfjarige jongen verloren in Calcutta, maar omdat hij zelf van een andere regio in India afkomstig was, sprak hij er de taal niet. Hij vond zijn weg naar huis nooit terug, en belandde uiteindelijk bij het Australische adoptiegezin. Als student gaat hij opnieuw obsessief op zoek naar zijn roots en zijn echte moeder.
 
De film gaat over het belang van je afkomst en over hoe tegelijk een adoptiegezin net zo goed je echte familie kan worden. De film is ook nog eens gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

‘Lion' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!Deze moederdagfilms zijn ook te vinden in de 'Moederdag'-selectie van de Proximus VOD-catalogus:
 • Love, Weddings and Other Disasters
 • Mother and Child
 • Mia madre
 • Todo sobre mi madre
 • Hope Gap
 • Bad Moms
 • I Don’t Know How She Does It
 • Motherhood
 • Mother!
 • The First Wives Club
 • Instant Family
 • The Stepford Wives
 • Terms of Endearment

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top