Ianthe Tavernier, kersvers gezicht van ‘Fresh Viral’: “Sociale media kosten tijd, maar ik ben er enorm graag mee bezig”

Films | Pickx + pakt uit met nieuwe programma’s en daarbij horen uiteraard enthousiaste schermgezichten. Ianthe Tavernier wordt de presentatrice van ‘Fresh Viral’, het programma bij uitstek om helemaal mee te zijn met alles wat leeft op het internet. “Voor mij mag het altijd met een knipoog en met wat humor erbij”, zegt ze.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Fresh Viral’ trekken we samen met presentatrice Ianthe Tavernier op tocht door de wondere wereld van sociale media. “Ik ga op zoek naar de hipste filmpjes van het moment, de leukste online series en challenges – die ik zelf ook ga uitproberen”, verduidelijkt Ianthe. “Daarbij krijg ik af en toe hulp van influencers, die ook hun tips meedelen. Het zal eigenlijk gaan over alles wat hot en trending is op sociale media.”
 
Ianthe kennen we vooral als actrice (‘De Buurtpolitie’) en als zangeres (‘Steracteur Sterartiest’ en tal van muzikale theaterproducties), maar nu presenteert ze dus voor het eerst haar eigen programma. “Het is mijn eerste presentatiejob, dus ik kijk nu veel naar andere presentatoren om van hen te leren. Ik vind het vooral belangrijk dat er altijd wat humor in zit. Kijk bijvoorbeeld naar Gert Verhulst en James Cooke. Zij proberen altijd alles met een knipoog te brengen. Het is wel leerzaam, maar er mag altijd een knipoog en een vleugje humor bij. Dat wil ik ook doen.”
 
“Toch blijf ik natuurlijk mezelf”, voegt ze toe. “Iedereen heeft zijn eigenheid, maar wat mijn stijl als presentator wordt, dat ben ik eigenlijk nog een beetje aan het ontdekken. Voor de eerste draaidagen, die er net op zitten, was ik wel zenuwachtig. Maar ik ben enthousiast en ik babbel graag, dus het ligt me echt wel. Ik denk dat ik ‘bubbly’ overkom, want dat is wie ik gewoon ben en dat probeer ik ook altijd naar acteerrollen te brengen. Ik maak graag plezier en het moet allemaal niet te serieus, maar tegelijk kan ik de mensen toch iets bijbrengen.”


Op de hoogte

“Ik kijk er enorm naar uit om het gezicht te worden van ‘Fresh Viral’. Ik ben nog nooit het gezicht geweest van een eigen TV-format, dus ik vind het supertof dat ze aan mij dachten en dat ik mee aan de wieg mag staan van het project”, aldus Ianthe. Dat ze gevraagd werd voor een programma over sociale media, heeft ongetwijfeld te maken met haar succesvolle Instagramprofiel, waar ze meer dan 100.000 volgers verzamelde. “Daar ben ik erg graag mee bezig”, zegt ze. “Er kruipt wel wat tijd in en je moet er wel wat tijd en moeite in stoppen om het goed te doen, maar als je het met plezier doet, is dat niet erg. Als je het tegen je goesting doet, heeft het geen zin. Ik zit soms tot de late uurtjes op mijn gsm te tokkelen, maar ik doe het enorm graag. Bovendien is het een leuke manier om met fans in contact te blijven, dus dan maakt het niet uit hoeveel tijd het kost, toch?”
 
En nu zal Ianthe ons ook doorheen andere sociale media loodsen. “Als je up-to-date wil zijn met laatste nieuwtjes, dan moet je zeker kijken. We vatten samen wat er momenteel speelt op sociale media, en dat is handig, want er gebeurt zo veel dat het niet makkelijk is om mee te zijn met de nieuwste trends. En natuurlijk is het ook gewoon een plezant programma. Er zit humor in, het is luchtig, dus om eens lekker te ontspannen is het ook zeker een aanrader!”

‘Fresh Viral’, ‘Fresh Music’ en ‘Fresh Screens’ zijn vanaf 29 april beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13 in Vlaanderen). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! Ontdek het volledige aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘All Stars’ van Proximus Pickx!  Meer info over de tv-optie vind je terug op onze site.

Ontdek meer over Pickx+ en lees volgende artikels over de zender, schermgezichten en programma's:

Blijf op de hoogte van wat online, muzikaal en in de cinema gebeurt met 'Fresh'
Proximus Pickx lanceert nieuwe zender met talkshow voor Saartje Vandendriessche
Ontdek Pickx+, jouw nieuwe exclusieve bron van sport, fictie en passie
Ervaar het extreme dagelijkse leven van Amerikaanse kustwachten in 'Coast Guard Alaska'
Seizoen 5 van 'Nashville' heeft een paar grote verrassingen
Ga achter de schermen van de magie met 'Penn & Teller: Fool Us' 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top