‘After Life' keert terug voor een derde seizoen: een terugblik op de beste momenten van de serie

Films | Ricky Gervais heeft het zelf aangekondigd op Twitter: zijn serie 'After Life' krijgt een derde seizoen op Netflix. De donker humoristische tragikomedie is een hit op het streamingplatform. Laten we, terwijl we wachten op de nieuwe afleveringen, eens terugblikken op enkele van de beste momenten uit de eerste twee seizoenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De postbode (seizoen 1 en 2)

‘After Life', dat in 2019 uitkwam, draait rond het personage Tony, gespeeld door Ricky Gervais. De man is diep bedroefd na de dood van zijn vrouw, Lisa, aan kanker. Hij overweegt zelfmoord, maar besluit het niet te doen. Zijn nieuwe levensdoel is om de mensen rondom hem te straffen voor het ongeluk dat hij heeft geleden.
 
En het begint met de postbode. Hij is nieuw in de buurt en wil alles op zijn eigen manier doen. Hij staat er dan ook op om Tony zijn post altijd persoonlijk in handen te geven. Maar de diep misantropische Tony ziet dat anders en dwingt de postbode zijn post in de bus te doen, zelfs als ze elkaar passeren. Deze situatie leidt tot vele hilarische ontmoetingen. In seizoen 2 zet postbode 'Pat' het hem betaald door bij Tony thuis in bad te kruipen, nadat hij hem net gevraagd heeft naar het toilet te gaan.

De jongen die blokfluit speelde met zijn neusgaten (seizoen 1)

Tony is vulgair, cynisch, gemeen, kortom, onuitstaanbaar voor iedereen die zijn pad kruist. Maar desondanks doen zijn naasten er alles aan om hem te helpen een beter mens te worden, omdat ze weten dat Tony's gebreken voortkomen uit zijn verdriet. Hij werkt voor de lokale krant in zijn stad, de Tambury Gazette. Op een dag vergezelt hij zijn collega Lenny om een jongen te ontmoeten met een buitengewoon talent: hij kan fluit spelen met zijn neusgaten!
 
Tony is sprakeloos na de demonstratie van de jongeman, niet uit bewondering, maar uit teleurstelling. "Ik heb geen werk, dus ik heb wat vrije tijd", legt de jongen uit. "Je maakt er goed gebruik van", antwoordt Tony, niet zonder ironie. Hij voegt er zelfs aan toe: "Wat een toeval. Vanmorgen nog dacht ik dat mijn leven waardeloos was en dat ik het moest beëindigen. En nu... zet het je aan het denken, nietwaar?”
 

Intimidatie (seizoen 1)

Tony heeft een neefje, George, en ook al houdt hij niet zo van kinderen, wil hij toch een goede oom zijn. Wanneer hij hoort dat George door een andere jongen van zijn school in elkaar is geslagen, neemt Tony de zaak in eigen handen. Hij benadert de dader, Robbie, en vertelt hem dat hij een gek is die graag dikke kleine jongens vermoordt, en dreigt hem te komen halen als hij het waagt George nog eens aan te raken. Tony haalt zelfs een hamer uit zijn jas om Robbie nog meer schrik aan te jagen, en die laatste vreest even voor zijn leven.

Meditatie (seizoen 2)

Tony realiseert zich eindelijk dat de mensen om hem heen het goed bedoelen, en besluit vriendelijker te zijn en te streven naar geluk. Om dat te doen, besluit hij een meditatiesessie te volgen met zijn schoonbroer Matt. Maar hij had zich niet verwacht aan zo’n speciale ontspanningsmethode.
 
Nadat de deelnemers aan een ademhalingsoefening zijn begonnen, houdt de leraar niet op met walgelijk snuiven en zijn keel schrapen. Terwijl de andere deelnemers het niet erg lijken te vinden, kan Tony niet anders dan zijn ergernis tonen. Hij verlaat zelfs na enkele minuten de klas, nadat de onderwijzer hem heeft uitgelegd dat hij al zijn tegenslagen waarschijnlijk zelf veroorzaakt heeft. Tony verlaat uiteindelijk de zaal met een gevatte “tot nooit meer, vuile snuiter”.  
 
Voor meer hilarische momenten uit deze komische dramaserie, zal je moeten wachten op het derde seizoen, waarvan de opnames net begonnen zijn. Er is nog geen releasedatum aangekondigd door Netflix, maar fans hopen de nieuwe afleveringen nog dit jaar op het platform te zien.
 
Ontdek ‘After Life’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top