Historische battles brengen zege voor Robin en pijnlijke kritiek voor Yvette

Films | Naar huis of naar de liveshows, dat was gisterenavond de inzet voor de teams van team Natalia en Koen in de eerste battles van 'The Voice van Vlaanderen' sinds de tweede golf van de coronacrisis. Geen gemakkelijke opgave, want de coaches mochten deze keer maar drie kandidaten naar de liveshows sturen. Het werd op meerdere vlakken een bijzondere aflevering.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Too much"

Door de coronacrisis moesten de kandidaten hun strijd zonder publiek leveren. Dat zorgde voor flink wat onwennigheid bij iedereen, maar de meest controversiële battle was ongetwijfeld die van Yvette tegen Annelies. Yvette toonde in haar duet van 'Alone, Pt. II' van Alan Walker & Eva Max dat ze de hoge noten moeiteloos kon pakken. Ze goot er bovendien een flinke scheut podiumprésence bovenop. Maar het mocht niet baten.
 
De jury was streng voor de Gentse reïncarnatie van (de overigens nog springlevende) Lauryn Hill. Haar "attitude" was inspirerend maar bijwijlen "net wat too much", aldus Niels Destadsbader. Annelies won uiteindelijk het pleit bij haar coach omdat ze krachtiger zingt in het lage toonregister. "Dat zie je niet bij veel zangers", aldus Natalia.

Romantiek

Bij team Koen sprong vooral het romantische duet van de Lierse Robin en Nora uit Bocholt in het oog.  Voor Robin was 'Lucky' van Jazon Mraz ft. Colbie Caillat geen sinecure om te vertolken omdat hij al een vriendin heeft. Nora had naar eigen zeggen minder problemen om gevoelens te acteren, ook al heeft ze een partner.
 
Deze battle was ook opmerkelijk omdat de kandidaten heel erg aan elkaar gewaagd zijn. "Ik hoop dat jullie allebei naar de finales gaan", was een van de meest gehoorde opmerkingen bij de coaches. Na heel wat gedebatteer bij Niels, Koen, Tourist LeMC en Natalia trok Robin uiteindelijk aan het langste eind. Koen koos voor Robin omdat hij op muzikaal gebied veelzijdiger is dan Nora. Robin trad buiten zijn "comfort zone" door zonder instrumenten op te treden en wist zich met zijn stem goed uit de slag te trekken.

Emotioneel weerzien

Voor een van de meest vertederende momenten zorgt Natalia, wanneer ze haar dochtertje Bobbi-Loua voor de eerste keer toont aan haar team. Tijdens de blind auditions was de Kempense nachtegaal nog in verwachting van haar kersverse spruit en door de coronacrisis werden de opnames van 'The Voice' een tijd gestaakt.
 
Op vraag van een teamlid verklaart Natalia waarom ze zo'n bijzondere naam heeft gekozen voor haar dochter. "Mijn vriend wou een uniseks naam, dat werd Bobbi. 'Loua' ben ik gewoon tegengekomen op Pinterest", aldus de zangeres. "Ik vond dat mooi, vrouwelijk en wat exotisch klinken."
 
Wil je alle kandidaten bewonderen die de battles hebben gewonnen? Je kan dit programma nu herbekijken, waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top