Dit zijn onze televisietips voor de komende week

Series |
Vanaf deze week mogen we weer met tien in de tuin barbecueën. Als je liever voor de beeldbuis ontspanning zoekt, hebben we deze kijktips voor jou in petto. Proximus Pickx stelt een gevarieerd menu voor, van het laatavondjournaal op Eén tot 'Blind Gekocht'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Laat Journaal op Eén

Op het eerste gezicht een vreemde tip, maar de nieuwsgierigheid naar de vernieuwing van het laatavondjournaal op de openbare omroep is groot. De nieuwsuitzending, die voortaan ‘Laat’ genoemd wordt, zal op weekdagen langer duren en zal afwisselend gepresenteerd worden door Goedele Wachters en Xavier Taveirne.

Tijdens de uitzendingen van ‘Laat’ zullen ook een aantal nieuwsverhalen worden uitgelicht. Gasten zullen in de studio of via een live-verbinding uitleg geven bij die gebeurtenissen. Het is wel nog altijd de bedoeling om het nieuws van de dag te brengen en uit te leggen voor een breed publiek. Politieke duiding, analyse en opinie blijven het terrein van 'Terzake' en 'De afspraak' op Canvas.

Het vernieuwde laatavondjournaal is elke weekdag te zien op Eén en zal 25 minuten duren. In het weekend blijft het huidige journaal van 15 minuten behouden.

Bekijk het laatavondjournaal elke weekdag op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Dinsdag: Zorgen voor Mama

In dit humaninterestprogramma praat Kristel Verbeke met zes moeders die laten zien en voelen wat het betekent om in armoede te leven. Via emotionele en open gesprekken schetsen de moeders een beeld van wat het betekent en hoe het voelt om niet alle mogelijkheden te hebben om de ‘perfecte mama’ te zijn.
 
Kristel praat met hen over het oordeel van vrienden, familie en buren. Over hoe moeilijk het is om het verleden los te laten en hoe de mama’s in kwestie zich continu moeten aanpassen om te kunnen overleven. Samen met twee experts, Claudia Di Vaio (sociaal werker bij Kind en Gezin) en Joost Bonte (straathoekwerker), zoekt ze een manier om de gezinnen een duwtje in de rug te geven. 
 
“De meeste mensen denken dat armoede enkel een tekort aan geld is”, vertelt Kristel Verbeke. “Maar het is zoveel meer dan dat. Armoede maakt veel kapot. Ik weet het, want ik zat er lange tijd middenin. Vechten om erbij te horen. Veroordelende blikken. De schaamte. Samen met Joost en Claudia wil ik iets veranderen, iets betekenen of gewoon luisteren. Ik wil hen vooral laten voelen dat ze er niet alleen voor staan.”

Bekijk ‘Zorgen voor Mama’ op dinsdag om 20u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Woensdag: Blind Gekocht

Acht families schakelden de hulp van Kobe Ilsen en Play4 in om op zoek te gaan naar een nieuw droomhuis in het derde seizoen van 'Blind Gekocht'. De gezinnen geven blindelings hun spaarcenten af en leggen al hun vertrouwen in het oordeel van makelaar Béa en interieurarchitect Tom om hun droomhuis te vinden én te kopen.

Het wordt een pittige dag voor Ann-Sophie en Maxim, want ze krijgen voor de eerste keer hun nieuwe woning te zien én Kobe heeft daarbovenop nog een extra verrassing in petto voor het koppel. Kobe en co zien voor het eerst Thomas en Sofie, een echt rock-'n'-roll koppel. Samen met hun dochter Aagje wonen en werken ze in Mechelen. Hij werkt als leerkracht Frans en Godsdienst en zij is dossierbeheerder. Naast leerkracht is Thomas ook zanger en basgitarist van de metalgroep Psychonaut. Thomas en Sofie willen weg uit de drukke stad en willen de rust opzoeken in Sint-Truiden, dicht bij Sofie haar familie. Ze zoeken een hoeve waar muziek en karakter in zit met ruimte om hun creatieve hobby's uit te oefenen voor 380.000 euro.
 
Bekijk ‘Blind Gekocht’ op woensdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Donderdag: De Kemping

Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om aan werk te geraken, dat beseft jongerenbegeleider Tijs Vanneste. Daarom neemt hij negen jongeren onder zijn vleugels die hun weg maar niet vinden op de arbeidsmarkt. Samen starten ze De Kemping, waar ze de broodnodige werkervaring opdoen om op eigen benen te kunnen staan.

Vanneste ken je vast wel van zijn muzikale alter ego Van Echelpoel. Hij gaf tien jaar les in een school voor buitengewoon onderwijs en werkte als muziektherapeut bij delinquenten. Hij maakt er dan ook zijn missie van om deze jonge mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf, op zowel professioneel als persoonlijk vlak.
 
In deze aflevering vertelt Louka wanneer en hoe zijn verslavingsproblematiek is begonnen, en Sophie getuigt over haar angsten en depressies. Mansour heeft het dan weer over zijn roots en zijn passie voor reggaemuziek. Ondertussen onderwerpt Tijs de negen jongeren aan een test: aan de vooravond van de opening nodigt hij twee illustere figuren uit om de camping in al z'n facetten uit te testen. En dat zorgt voor de nodige spanningen...
 
Bekijk ‘De Kemping’ op donderdag om 20u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: Bovary

KVS-directeur Michael De Cock en regisseur Carme Portacelli maakten een theaterversie van het beroemde boek 'Madame Bovary' van Gustave Flaubert. Maar door corona konden de voorstellingen niet doorgaan. KVS en Canvas sloegen de handen in elkaar en maakten er een filmversie van. Filmregisseur Jaco Van Dormael, bekend van onder meer 'Toto le héros', 'Le huitième jour' en 'Le tout nouveau testament' nam de uitdaging aan en maakte er een prachtige film van.
 
De roman van Gustave Flaubert over de rebelse doktersvrouw Emma Bovary is al meer dan 150 jaar oud. Maar het thema van Madame Bovary blijft brandend actueel. De ongelijkheid tussen man en vrouw blijft bestaan. Als maatschappij worstelen we nog steeds met eeuwenoude stereotiepe patronen. Emma Bovary is daar het slachtoffer van, maar verzet er zich ook tegen.
 
Michael De Cock bewerkte de roman Van Flaubert voor toneel en de Catalaanse regisseur Carme Portaceli brengt Madame Bovary tot leven met een hedendaagse adaptatie die toont hoe relevant het verhaal ook vandaag nog is. Maaike Neuville ('De twaalf', 'All of us', 'Clan') speelt Emma Bovary en Koen De Sutter ('De twaalf', 'Cordon') is haar man Charles.
 
Bekijk ‘Bovary’ op vrijdag om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top