Tijd voor catastrofale films in de Proximus VOD-catalogus

Films | Van 5 tot 31 mei vind je de beste rampen- en virusfilms in de VOD-catalogus van Proximus Pickx. Of ze nu geïnspireerd zijn op ware gebeurtenissen of pure fictie zijn, het lijdt geen twijfel dat ze je zullen doen huiveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deepwater Horizon

In 2016 werd 'Deepwater Horizon' uitgebracht: een film geïnspireerd op de explosie van het boorplatform Deepwater Horizon op 10 april 2010 in de Golf van Mexico. Een sleepboot is voor de kust van Louisiana in aanvaring gekomen met een verlaten boorplatform, wat een milieuramp heeft veroorzaakt en aan elf mensen het leven heeft gekost.
 
Hoewel het verhaal gebaseerd is op een van de grootste olie- en milieurampen uit de geschiedenis, is het toch een zeer entertainende film die de Academy Award voor Beste Visuele Effecten heeft gewonnen. De regisseur achter de film is Peter Berg en hij werkt samen met een topcast met onder anderen Mark Wahlberg, John Malkovich, Kurt Russell, Dylan O'Brien en Kate Hudson.
 
‘Deepwater Horizon’ is van 5 tot en met 31 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

2012

De Maya's, een van de meest fascinerende beschavingen die de aarde ooit heeft voortgebracht, hebben een profetie overgeleverd: hun kalender eindigt in 2012, en dus ook onze wereld. Astrologen hadden hun theorie bevestigd, numerologen hadden het voorspeld, geofysici vonden het gevaarlijk aannemelijk en zelfs wetenschappelijke regeringsdeskundigen kwamen tot die angstaanjagende conclusie.
 
De Apocalyps? We zaten er allemaal op te wachten in 2012, maar gelukkig bleef de mensheid gespaard. De film die op het eventuele gebeuren gebaseerd is, kwam gelukkig wel nog uit. Roland Emmerich stelde niet teleur en wist iedereen toch nog wat schrik aan te jagen. De rampscènes zijn indrukwekkend, van het ontwaken van de San Andreasbreuk tot de overstroming, je zult versteld staan!
 
‘2012’ is van 5 to en met 31 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Everest

De film is gebaseerd op de bestseller ‘Into Thin Air’ van Jon Krakauer en vertelt het verhaal van een catastrofale beklimming van de Mount Everest in 1996. Twee commerciële expeditiegroepen onder leiding van de doorgewinterde klimmers Rob Hall (Jason Clarke) en Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) worden verrast door een storm terwijl ze in de bovenste regionen van de beklimming zijn.
 
De film, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, laat ook zien hoe rijke amateurs duizenden dollars betalen om de beklimming te proberen, waardoor hun leven en dat van andere klimmers in gevaar komt. De commercialisering van de beklimming van Mount Everest is nog steeds controversieel.
 
‘Everest’ is van 5 tot en met 31 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

The Impossible

De film vertelt het waargebeurde verhaal van een familie die hun vakantie in Thailand kwam doorbrengen. Ze arriveren twee dagen voor de tsunami van 26 december 2004, die het hele land zal verwoesten. Wanneer de golf de kust bereikt, is het gezelschap nog van de zon aan het genieten aan de rand van het zwembad… alvorens met geweld te worden weggevaagd. Via hun verhaal wordt een ongekende catastrofe verteld. Meer dan 200.000 mensen verloren het leven of werden als vermist opgegeven.
 
‘The Impossible’ is een film van Juan Antonio Bayona, met in de hoofdrollen Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland en Samuel Joslin.
 
‘The Impossible’ is van 5 tot en met 31 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Poseidon

Oudejaarsavond. De passagiers van het lijnschip "Poseidon" genieten van de laatste minuten voor het nieuwe jaar. Tot het schip gegrepen wordt door een reusachtige golf en omslaat, met de kiel in de lucht. Een race tegen de klok begint voor de overlevende passagiers, die koste wat kost moeten voorkomen dat het schip midden in de Atlantische Oceaan zinkt.
 
‘Poseidon’ is tot 31 mei beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Contagion

Deze pandemiefilm van regisseur Steven Soderbergh geeft op een vrij realistische wijze weer hoe een dodelijk virus het dagelijkse leven wereldwijd lam kan leggen. Dat weten we omdat we jammer genoeg perfect kunnen vergelijken met de huidige problematiek. Het scenario van de film is gebaseerd op de uitbraken van SARS en Nipah en verhaalt over een bijzonder besmettelijk virus dat naar Hollywoodgewoonte vooral in de Verenigde Staten chaos veroorzaakt.
 
Met hoofdrollen voor Matt Damon, Kate Winslet en Jude Law kan deze film rekenen op een absolute topcast, die zelfs de drogere, wetenschappelijkere verhaallijnen beklijvend in beeld brengt.
 
‘Contagion’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Maggie

Midden in een uitbraak van een virus dat iedereen in zombies verandert, zoekt Wade Vogel naar zijn tienerdochter Maggie. Hij vindt haar uiteindelijk in quarantaine in een ziekenhuis, waar hij slecht nieuws krijgt: ze is besmet. Wade overhaalt de dokters ervan dat Maggie haar laatste dagen beter bij haar familie besteedt. Terwijl het tienermeisje langzaamaan in een monster verandert, blijft Wade steeds aan haar zijde. Spierbundel Arnold Schwarzenegger kruipt niet in de huid van een onstopbare moordmachine, maar wel van een getormenteerde en wanhopige man die alles aan het verliezen is.
 
‘Maggie’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!En dat is niet alles, want ook de volgende films kan je terugvinden in de Proximus VOD-catalogus: 'Revolt', 'The Hurricane Heist', 'The Quake', 'Skylines', 'Apollo 13', 'The perfect Storm', 'Gravity', 'Geostorm', 'Deep impact', 'Adrift' en 'Godzilla (2014)'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top