‘Erfgenaam Gezocht’ en ‘Zorgen voor mama’: nieuw kijkvoer op tv

Films | Het voorjaar is het geschikte moment voor nieuwe televisiereleases, zo weten ze ook bij Eén en VTM. Beide zenders komen vandaag namelijk uit met een gloednieuw programma, respectievelijk ‘Zorgen voor mama’ en ‘Erfgenaam Gezocht’. Proximus Pickx licht alvast een tipje van de sluier op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Erfgenaam Gezocht

Erven gaat vaak gepaard met een heleboel aspecten: het rouwproces, het aanvaarden, de administratieve rompslop, enz. Maar wat als dat allemaal niet eens kan plaatsvinden omdat de erfgenaam zelf onvindbaar of zelfs onbekend is? Vanaf vanavond gaat Axel Daeseleire op zoek naar verschillende erfgenamen, om hun erfenis alsnog te overhandigen.
 
Axel Daeseleire heeft al meermaals de rol van detective op zich genomen, maar deze keer is hij er ook echt een. “Elke zoektocht startte met niets meer dan een naam, geboortedatum en overlijdensdatum”, vertelt hij. “Aanbellen bij mensen, op zoek gaan naar informatie, een aanknopingspunt, een verre kennis of een goede vriend. Alles wat me maar kon helpen in mijn speurtocht dwars door Vlaanderen. En steeds hielden we één doel voor ogen: de erfgenaam vinden en het geld terugbrengen naar de rechtmatige eigenaars.”
 
Om de erfgenaam in kwestie te vinden, moeten alle puzzelstukjes in elkaar passen. Pas wanneer alle aspecten van het leven van de overledene in kaart zijn gebracht, kan Daeseleire op het spoor komen van de persoon die hij zoekt. En eens de erfgenaam gevonden is, rest er nog maar één vraag: op welk bedrag heeft hij of zij recht?
 
Bekijk ‘Erfgenaam Gezocht’ vanaf dinsdag 20 april om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zorgen voor mama

Als mama wil je het allerbeste voor je kind(eren), maar het is niet altijd zo simpel om dat daadwerkelijk te kunnen geven. In dit nieuwe programma gaat Kristel Verbeke op bezoek bij mama’s die in armoede leven. Door middel van emotionele en open gesprekken schetsen zij een beeld van wat het betekent en hoe het voelt om niet alle mogelijkheden te hebben om de ‘perfecte mama’ te zijn.
 
Kristel praat met hen over het oordeel van vrienden, familie en buren. Over hoe moeilijk het is om het verleden los te laten en hoe de mama’s in kwestie zich continu moeten aanpassen om te kunnen overleven. Samen met twee experts, Claudia Di Vaio (sociaal werker bij Kind en Gezin) en Joost Bonte (straathoekwerker), zoekt ze een manier om de gezinnen een duwtje in de rug te geven. Het hoeft niet om grote stappen te gaan, want soms kan een kleine verandering in het huishouden, de zorg voor de kinderen, opvang of hulp bij het huiswerk al een groot verschil maken.
 
“De meeste mensen denken dat armoede enkel een tekort aan geld is”, vertelt Kristel Verbeke. “Maar het is zoveel meer dan dat. Armoede maakt veel kapot. Ik weet het, want ik zat er lange tijd middenin. Vechten om erbij te horen. Veroordelende blikken. De schaamte. Samen met Joost en Claudia wil ik iets veranderen, iets betekenen of gewoon luisteren. Ik wil hen vooral laten voelen dat ze er niet alleen voor staan.”
 
Bekijk ‘Zorgen voor mama’ vanaf dinsdag 20 april om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top