Meer dan 100 jaar na het zinken van de Titanic dromen fans van een nieuwe film

Films | Op de dag af 109 jaar geleden zonk de Titanic, die onzinkbaar werd geacht, in de Noord-Atlantische Oceaan nadat hij een ijsberg had geraakt. Sindsdien is de tragische gebeurtenis al enkele keren bewerkt voor het witte doek, met als meest mythische de film van James Cameron uit 1998. Wat dacht je van een 'Titanic 2'? Fans dromen er dag en nacht van.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Titanic 2

Geruchten over een mogelijk vervolg op 'Titanic' zwermen al jaren rond op het web. Een film waarin Jack Dawson uit de dood opstaat, in extremis wordt gered, of vele jaren later wordt ontdooid? In tegenstelling tot de geruchten, heeft James Cameron nog geen vervolg gemaakt op zijn speelfilm met Leonardo Dicaprio en Kate Winslet. Er is echter ‘Titanic II': een Amerikaanse film geregisseerd door Shane Van Dyke in 2010. Deze TV-film is allesbehalve een vervolg op het verhaal van Rose en Jack, maar dompelt de kijkers onder in het verhaal van een nieuwe schipbreuk, in onze tijd, met een scenario dat maar een beetje verschilt van de werkelijkheid.

Fans op de uitkijk

Verschillende neptrailers zijn gemaakt door fans die overlopen van de fantasie. Het verhaal is altijd hetzelfde: Jack Dawson is niet dood, en hij komt terug om zijn geliefde te veroveren. In deze zelfgemaakte trailers vinden we beelden van de films waarin Leonardo DiCaprio en Kate Winslet hebben gespeeld, soms zelfs samen. ‘Revolutionary Road’ in het bijzonder, maar ook DiCaprio’s 'Shutter Island'. Soms ontmoeten de twee geliefden elkaar weer en stichten een gezin, of worden weer gescheiden door de dood en het verstrijken van de tijd. Hoewel ze soms verbluffend realistisch zijn, blijven het maar ingebeelde comebacks van de fans.

Een echte Titanic voor 2022

Wat echter wel echt is, is de bouw van een nieuw schip dat in alle opzichten lijkt op de echte Titanic. Een exacte replica, met al zijn elegantie, voor een totaal van 500 miljoen dollar. Dat is het krankzinnige idee van een miljardair, Clive Palmer. Opnieuw drie klassen, 2400 passagiers en een mythische reis van Southampton naar New York. Eén verschil echter: het vaartuig zal goed zijn uitgerust met de beste materialen en technologieën... om te voorkomen dat de fouten uit het verleden worden herhaald. Het schip moet volgend jaar de zee op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top