Deze acteurs haalden aprilgrappen uit op de set

Films | Vandaag is het 1 april, de dag waarop je op je hoede moet zijn voor lolbroeken. Om je op te vrolijken in deze moeilijke tijden, nodigt Proximus Pickx je uit om de beste aprilgrappen te ontdekken die deze acteurs met hun collega's hebben uitgehaald.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Benedict Cumberbatch en de ‘Neutron Cream’

Toen Cumberbatch de film ‘Star Trek: Into Darkness’ opnam, vond het grootste deel van die opnames plaats voor green screens. Aangezien die technologie een hoofdrol speelt in de film en de acteurs vaak te maken kregen met lasers, vond hij het niet raar dat hij een beschermende crème genaamd “Neutron Cream” moest dragen. Volgens de filmmakers moest hij daarvan kleine witte puntjes op zijn gezicht smeren, zodat hij beschermd zou zijn tegen de lasers, wat natuurlijk allemaal één grote grap was. Eens Cumberbatch wist dat ze met hem aan het lachen waren, moest hij toegeven dat hij toch iets te goedgelovig was. Het excuus van de Britse acteur: “Ik wilde alleen maar voldoen aan de strenge veiligheidsregels die ze hier in Amerika hebben”.

De tijdloze scheetgrap

Het maakt niet uit hoe oud je bent, de scheetgrap blijft goed. Op de set van 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' kon Alan Rickman het niet laten een grapje uit te halen met Harry Potter zelf. Tijdens een Reddit-sessie waarin de acteur vragen van fans beantwoordde, legde Daniel Radcliffe de scène uit: "Tijdens een scène in de grote zaal van Zweinstein, waar alle leerlingen lagen te slapen, begint de camera op een heel breed shot en zoomt dan op mij in, tot hij twee centimeter van mijn gezicht stopt. Het was een zeer dramatische opname, met een zoom die lang duurt. Alan Rickman besloot te wachten tot de camera in close-up op mijn gezicht stond om een scheetkussen te activeren dat hij in mijn slaapzak had gelegd, en er klonk een enorm scheetgeluid in de grote zaal."

Het graf van Jennifer Lawrence

Christian Bale en Bradley Cooper haalden een grap uit met Jennifer Lawrence op de set van 'American Hustle' in 2013. Tijdens een scène op een kerkhof in Boston zorgden de twee hoofdrolspelers ervoor dat Jennifer Lawrence, die bang was om op het kerkhof te filmen, naar een grafsteen kon kijken met haar naam erop: "Geboren op 15 augustus 1890. Gestorven op 1 april 1913." Natuurlijk shrok Lawrence zich rot toen ze het graf zag. Pas wanneer de cast haar wees op de sterfdatum (1 april), had ze door dat het om een grap ging.

Woody Harrelson en Nick Nolte tegen Sean Penn

Tijdens de opnames van Terrence Malicks oorlogsfilm 'The Thin Red Line' brak er een moppenoorlog uit tussen Woody Harrelson en Sean Penn. Maar Woody Harrelson is misschien net iets te ver gegaan toen hij medespeler Nick Nolte naar Penn liet bellen om te zeggen dat hij gearresteerd was en op borgtocht vrijgelaten moest worden. Penn ging meteen naar het politiebureau waar hij Nolte inderdaad geboeid in een cel zag zitten. Alsof dat nog niet genoeg was, was Penn ook nog getuige van wat leek op een bewaker die met een vuurwapen begon te schieten. Hij aarzelde niet en liep met getrokken geweer op de man af, maar de bewaker bleek Harrelson zelf te zijn. Penn kon er niet echt mee lachen en verliet het politiebureau zonder zijn twee collega’s weer mee naar huis te nemen.

James Franco heeft een speciale aankondiging

Beroemdheden weten hoe dol fans zijn op zwangerschapsaankondigingen. Tijdens de opnames van 'Spring Breakers' vond James Franco het dan ook grappig om een foto van collega actrice Selena Gomez op Instagram te posten… met een baby. De foto ging meteen viraal en het internet ging los, tot de actrice uiteindelijk onthulde dat het alleen maar een flauwe mop was van Franco en de foto weer verwijderde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top