Spotlights op liedjesschrijvers in de categorie ‘Singer Songwriter’ van de VOD-catalogus

Muziek | Gedurende de hele maand april staan muzikanten centraal in de VOD-catalogus van proximus Pickx in de categorie ‘Singer Songwriter’. In deze films spelen muziek en de mensen die liederen schrijven een belangrijke rol. Van de zoektocht naar een vergeten zanger in ‘Searching for Sugar Man’ tot de meesterlijke performance van Lady Gaga in ‘A Star is Born’ – deze films tonen aan dat muzikale verhalen tijdloos zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

A Star is Born

Weinigen hadden in 2018 verwacht dat een remake van ‘A Star is Born’ – oorspronkelijk uit 1937 – en de bijbehorende soundtrack nog zo’n grote hit zou worden. In het verhaal is Jackson Maine (Bradley Cooper) een countryster die niet terugdeinst van een glaasje whiskey of een lijntje cocaïne. Op een avond ontmoet hij in een bar de zangeres Ally (Lady Gaga). Hij is gecharmeerd door haar talent en wordt halsoverkop verliefd. De film volgt de ontluikende carrière van de jonge zangeres, samen met haar problematische relatie. Het acteursduo zong ook nog eens een geweldige soundtrack in, dus het succes van het fenomenale liefdesverhaal was verzekerd.
 
‘A Star is Born’ is van 1 tot 30 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de catalogus online!

The Broken Circle Breakdown

Coutryfanaat Didier leidt een eenvoudig bestaan. Hij speelt banjo in een bluegrassband en woont alleen op een boerderij, waar hij in een caravan slaapt. Op een dag leert hij Elise kennen, een bevlogen jonge vrouw vol levenslust en uitbaatster van een tatoeageshop op wie hij hopeloos verliefd wordt. Al gauw krijgen de twee een dochter. Elise komt zingen in de groep van Didier, die zijn leven omgooit voor zijn nieuwe partner en dochter. Maar een dramatische gebeurtenis zal een onoverbrugbare kloof slaan tussen de twee geliefden.
 
In dit meesterwerkje van Felix Van Groeningen zijn de hoofdrollen voor Johan Heldenbergh en Veerle Baetens. De film sleepte een Oscarnominatie in de wacht en won maar liefst negen beeldjes op de Ensor-uitreiking van 2013. De soundtrack van de Broken Circle Bluegrass Band ging dan weer twee keer platina.
 
‘The Broken Circle Breakdown’ is van 1 tot 30 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de catalogus online!

Inside Llewyn Davis

In deze film van de broers Coen speelt Oscar Isaac de rol van Llewyn Davis, een folkzanger die in het New York van de jaren 60 alles doet om door de breken. Enkele van zijn vrienden boekten intussen successen, maar voor Llewyn, die elke avond bij iemand anders op de bank slaapt, zit het allemaal niet mee. Hij houdt vast aan zijn muzikale idealen en dat gaat ten koste van het succes. ‘Inside Llewyn Davis’ vertelt het omgekeerde van het klassieke verhaal over de underdog die het helemaal maakt. De filmmakers kiezen er net voor om te verhalen over de vele duizenden muzikanten die ondanks al hun harde werk nooit doorbreken.
 
De film is een liefdesbrief aan de folkmuziek en protestliederen in de periode net voor Bob Dylan wereldberoemd werd. Op de heerlijke soundtrack horen we de stemmen van Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, Harrett Hedlund, Justin Timberlake en Marcus Mumford van Mumford & Sons.
 
‘Inside Llewyn Davis’ is van 1 tot 30 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de catalogus online!

Searching for Sugar Man

Dit is ongetwijfeld een van de meest spraakmakende documentaires van het afgelopen decennium. In ‘Searching for Sugar Man’ trekken we naar Detroit in het spoor van de Amerikaanse muzikant Sixto Rodriquez. Die schreef twee prachtige albums aan het einde van de jaren 60, maar slaagde er nooit in om door te breken in de Verenigde Staten. Hij werd volledig overschaduwd door Bob Dylan, die toen alle media-aandacht opslorpte. Wat de muzikant niet weet, en wat hij tijdens het draaien leert, is dat zijn albums in Zuid-Afrika hyperberoemd zijn. De documentaire werd bekroond op het festival Sundance in 2012 en ontving in 2013 de Oscar voor de beste documentaire. ‘Searching for Sugar Man’ werd zo’n succes dat de muzikant na de release op wereldwijde tournee kon vertrekken. Eindelijk werd zijn talent erkend!
 
‘Searching for Sugar Man’ is van 1 tot 30 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de catalogus online!

I’m Not There

Het leven van auteur/zanger/componist Bob Dylan wordt in ‘I’m Not There’ uit 2007 in zes delen verteld. Zes verschillende acteurs portretteren de legendarische zanger, waaronder Christian Bale, Richard Gere en Heath Ledger, maar ook de actrice Cate Blanchett. Ze tonen de zanger als de grote existentialist, filosoof over het leven en over de muziek, die zich niet begrepen voelt en gefrustreerd raakt door het onvermogen van de wereld om zijn boodschap te vatten.
 
Regisseur Todd Haynes ('Carol') ontving voor zijn film meerdere awards op het filmfestival van Venetië en Cate Blanchett werd genomineerd voor een Oscar.
 
‘I’m Not There’ is van 1 tot 30 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op het 'On Demand' of 'Shop'-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de catalogus online!
 
En dat is niet alles, want in de VOD-catalogus van Proximus Pickx vind je ook deze muzikale films: ‘Where the Wild Things Are’, ‘Midnight Cowboy’, ‘The Dukes of Hazzard’, ‘Alice’s Restaurant’, ‘Into the Wild’, ‘Crazy Heart’, ‘A Mighty Wind’, ‘Bound for Glory’, ‘Coal Miner’s Daughter’, ‘Don’t Look Back’, ‘Heartworn Highways’, ‘I’m Trying to Break Your Heart’, ‘Made’, ‘Masked and Anonymous’, ‘O Brother, Where Art Thou?’, ‘Rust Never Sleeps’, ‘Songcatcher’ en ‘Sweet Dreams’.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top