Vijf iconische momenten uit de carrière van Lady Gaga

Muziek | Op 28 maart vieren we Lady Gaga's 35ste verjaardag. Ze is bekend geworden door haar aanstekelijke hits, gekke videoclips en bizarre outfits, en is nog steeds een ongelooflijke zangeres! Proximus Pickx blikt terug op de sleutelmomenten van een iconische carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Just Dance

Dit nummer, uitgebracht in 2008, sloeg in als een bom in de muziekindustrie. Het is dankzij deze hit dat Gaga van de ene op de andere dag in de popscene verscheen. Het nummer was dansbaar, aanstekelijk en werd door critici al snel vergeleken met Rihanna en The Pussycat Dolls. ‘Just Dance' is geschreven door Akon en staat op Lady Gaga's eerste album, 'The Fame'. Het bevat ook hits als 'LoveGame', 'Paparazzi' en de cultklassieker 'Poker Face'. Met haar excentriciteit en vooral haar onmiskenbare vocale talent werd Lady Gaga al snel een onmisbare popzangeres.

De vleesjurk

Lady Gaga heeft altijd weten te verrassen. Het was dan ook niet zo vreemd dat ze in 2010 op de VMA Awards verscheen, helemaal in gehuld vlees. Deze grappige kledingkeuze leverde Gaga internationale erkenning op, zozeer zelfs dat ze tot op de dag van vandaag met deze beroemde vleesjurk wordt geassocieerd. De ster legt uit dat ze een militante boodschap wilde uitzenden: “iedereen die niet voor zijn rechten vecht, zal uiteindelijk worden behandeld als een stuk vlees". Deze symboliek was niet voldoende om de dierenrechtenorganisaties te kalmeren, noch de andere mensen die walgden van de aanpak. Of we het er nu mee eens zijn of niet, het feit blijft dat dit optreden een stempel heeft gedrukt op de carrière van Lady Gaga.

American Horror Story

Acteren is Lady Gaga's eerste passie, misschien zelfs nog voor muziek. Ze probeerde het in een paar kleine rollen voordat haar muziekcarrière van start ging. In 2015, toen haar populariteit al gevestigd was, verscheen ze in de serie 'American Horror Story'. Ze bood zichzelf aan voor de rol van een bloederige moordenaar, en ze kreeg hem: ze speelt gravin Elizabeth Johnson, het hoofdpersonage van het seizoen. Een prestatie die haar tijdens de ceremonie van 2016 niet minder dan de Golden Globe voor Beste Actrice in een Miniserie of TV-film opleverde. Gaga vertrouwt ook toe dat de ervaring haar carrière heeft veranderd en dat ze er sterk door is geïnspireerd bij het schrijven van haar liedjes.

De Super Bowl

De halftime show van de Super Bowl is een echt instituut in de Verenigde Staten. De grootste sterren hebben er opgetreden en zo nog meer hun internationale faam bevestigd. Michael Jackson, Beyoncé, Justin Timberlake en vele anderen hebben op dit iconische podium gestaan. Onder hen ook Lady Gaga, in 2016. De National Football League, organisator van het evenement, maakte bekend dat het optreden de meest bekeken halftime show aller tijden is. Naar zong Gaga voor naar schatting meer dan 150 miljoen toeschouwers. Haar vertolking van het Amerikaanse volkslied bevestigde alleen maar haar vocale potentieel en ongeëvenaarde talent.

A Star is Born

Lady Gaga schrijft opnieuw geschiedenis, dit keer in de filmindustrie, met een nieuwe versie van de klassieker 'A Star is Born'. Na Janet Gaynor, Judy Garland en Barba Streisand, is het minste wat we kunnen zeggen dat de lat hoog lag voor de zangeres. Een uitdaging die ze wonderwel aangaat naast Bradley Cooper, die ook indruk maakt in deze film. De popster won de Oscar voor Beste Actrice voor de hoofdrol van Ally. De soundtrack van deze 2018-versie van 'A Star is Born' draagt bij aan het succes van zowel de film als de acteurs en blijft ook vandaag nog doorklinken in de ether, tussen 'Shallow' en 'Always Remember Us This Way'. Dit eerste nummer brak alle records, van nummer één in de Verenigde Staten tot het langst genoteerde vrouwelijke nummer op nummer één in de iTunes World chart, vóór Adele's 'Hello'. Dit bevestigt en versterkt Lady Gaga's macht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top