Van het podium naar de cinema: acterende comedians in de Proximus VOD-catalogus

Films | Komieken die in de theaterzalen de lachers op de hand krijgen, groeien wel vaker door naar het grote scherm. Enkele van de grootste comedy-acteurs begonnen hun carrières op het podium. In de Proximus VOD-catalogus 'Van stand-up comedian tot acteur' vind je nu een selectie films van stand-upcomedians die in Hollywood furore maakten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Amy Schumer

Amy Schumer werd bekend bij het grote publiek toen ze als comedienne de acteur Charlie Sheen op de korrel nam in het programma ‘Comedy Central Roast’. Haar snedige en soms vulgaire grappen sloegen aan en in navolging van haar helden Lucille Ball, Joan Rivers en Goldie Hawn veroverde ze het comedycircuit.
 
Tegelijkertijd begon Schumer in kleine rollen te acteren. In 2012 kreeg ze haar eigen sketchprogramma en in 2015 maakte ze voor het eerst een film waarvan ze het scenario zelf geschreven had. ‘Trainwreck’, met Schumer en komiek Bill Hader in de hoofdrollen en Judd Apatow in de regiesseursstoel, gaat over een vrouw die haar leven op orde probeert te krijgen. In ‘I Feel pretty’ uit 2018 speelde Schumer opnieuw de hoofdrol en daarnaast werkte ze ook als producer mee aan de film.
 
‘Trainwreck’ en ‘I Feel Pretty’ zijn van 30 maart tot 12 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kevin Hart

Kort van gestalte, maar rad van tong, dat is Kevin Hart. Hij begon zijn carrière door aan comedywedstrijden voor amateurs mee te doen, waar hij steevast met de hoofdprijs naar huis ging. Zijn doorbraak kwam er dankzij regisseur Judd Apatow. Hij castte Hart in zijn serie ‘Undeclared’. De serie werd na één seizoen alweer afgevoerd, maar het leverde Hart wel nieuwe rollen op. Hij bleef intussen ook actief op het podium. In 2008 bracht hij zijn eerste stand-upcomedy album uit, waarna er nog vier volgden. De afgelopen tien jaar was hij een van de meest succesvolle stand-ups ter wereld.
 
Op het grote scherm groeiden de rollen van Hart altijd maar. Na heel wat bijrolletjes, stond hij in 2014 samen met rapper Ice Cube bovenaan de affiche in ‘Ride Along’, de film die gerust zijn grote doorbraak in de cinema genoemd kan worden. Daarna volgden talloze films, waarbij hij enkele keren naast Dwayne ‘The Rock’ Johnson acteerde: ‘Central Intelligence’, ‘Jumanji: Welcome to the Jungle’ en ‘Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw’ (waarin hij een kleine cameo kreeg).
 
‘Ride Along’, ‘Central Intelligence’, ‘Jumanji: Welcome to the Jungle’ en ‘Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw’ (2019)’ zijn van 30 maart tot 12 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg, geboren als Caryn Elaine Johnson, begon haar carrière in de jaren 80 als actrice in avant-garde ensembles. Haar onewomanshow met verschillende dialogen deed haar voor het eerst opvallen bij regisseurs, die haar eerst naar Broadway brachten, en dan naar het grote scherm, met ‘The Color Purple’ van Steven Spielberg als een vroege uitschieter die haar een Oscarnominatie opleverde. Het podium bleef een grote liefde voor Goldberg, die comedyshows bleef opvoeren en op HBO gastheer was voor specials van onder anderen Robin Williams en Billy Christal.
 
Goldberg was als actrice baanbrekend. Ze werd in 1991 de eerste zwarte vrouw in vijftig jaar tijd die de Oscar won voor de beste vrouwelijke bijrol, en de tweede zwarte vrouw ooit die een Oscar won voor acteerwerk. Die bekroningen had ze te danken aan haar prestatie in de film film ‘Ghost’, waarin ze een helderziende speelde.
 
‘The Color Purple’ en ‘Ghost’ zijn van 30 maart tot 12 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Jim Carrey

Deze acteur leerde op jonge leeftijd al dat hij zijn gezicht in allerlei bochten kan wringen, en nog steeds staat hij bekend om zijn overdreven gelaatsuitdrukkingen. Terwijl zijn familie het financieel zwaar had, zette de jonge Jim zijn eerste stappen op het podium op de lokale comedy-avond in Toronto. Nadat zijn reputatie enkele jaren gegroeid was, verhuisde hij naar Hollywood, waar hij na enkele mislukte pogingen om het te maken op de televisie doorbrak in het sketchprogramma ‘In Living Color’.
 
En de rest is geschiedenis. De komiek reeg in de jaren 90 en 2000 de hoofdrollen aan elkaar en werd een waar comedy-icoon. Maar hij had meer in zijn mars, want hij toonde ook dat hij ernstige rollen aankon. In ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ speelt hij met verve een depressieve man die zijn vriendin probeert te vergeten. Maar in films als ‘Yes Man’ krijgt hij dan weer alle kansen om zijn knotsgekke kant boven te halen.
 
‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ en ‘Yes Man’ zijn van 30 maart tot 12 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Donald Glover

Donald Glover is het hedendaagse antwoord op de homo universalis, een man die van alle markten thuis is. Hij is acteur, regisseur, schrijver, producer, dj, zanger en rapper (onder het pseudoniem Childish Gambino), en stand-upcomedian. In elk van die vakgebieden had hij ook nog eens oeverloos succes. Terwijl hij als komiek met de sketchgroep Derrick Comedy naam probeerde te maken, schreef hij voor de serie ’30 Rock’. Daarna werd hij gecast als een van de hoofdrollen in ‘Community’, waar hij zelf vertrok om aan eigen projecten te werken. Childish Gambino bracht in 2011 dan weer een eerste album uit. Met ‘Awaken, My Love’ en de hits ‘Redbone’ en ‘This is America’ won hij in totaal 5 Grammy Awards. Met de door hem geschreven, geprocuceerde en geacteerde serie ‘Atlanta’ viel hij dan weer in de prijzen op de Emmy Awards en de Golden Globes. We zouden bijna vergeten dat hij tussendoor nog tijd vond om als stand-upcomedian op te treden. In 2012 kwam zijn special ‘Weirdo’ uit.
 
Intussen acteert Glover in de grootste blockbusters: alleen al even zijn gezicht tonen lokt gewoonlijk meer volk nar de zalen. In de reboot ‘Men in Black: International’ kreeg hij bijvoorbeeld een cameo als alien, en in ‘Magic Mike XXL’ speelt hij de ceremoniemeester die het vrouwelijke publiek opzweept voor de performance van de hoofrolspelers.
 
‘Men in Black: International’ en ‘Magic Mike XXL’ zijn van 30 maart tot 12 april beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

 
Ook deze films van en met stand-upcomedians zijn beschikbaar in de VOD-selectie 'Van stand-up comedian tot acteur'
 
Adam Sandler: ‘Big Daddy’
Eddy Murphy: ‘Trading Places’, ‘Coming to America’
Jamie Foxx: ‘Django Unchained’, ‘Jarhead’, ‘Dreamgirls’
Woody Allen: ‘Annie Hall’
Chris Rock: ‘Grown Ups’
Billy Crystal: ‘When Harry Met Sally’, ‘City Slickers’
Robin Williams: ‘Good Will Hunting’
Emma Thompson: ‘Sense and Sensibility’
Michael Keaton: ‘The Founder’
Seth Rogen: ‘Knocked Up’, ‘The 40-Year Old Virgin’, ‘The Interview’

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top