Films geïnspireerd door onze favoriete gezelschapsspellen

Films | Tussen spelplezier en plezier op het scherm zit geen wereld van verschil. Talloze computerspelletjes zijn al naar het grote scherm vertaald, maar ook bordspellen inspireerden Hollywood al talloze keren. Fabrikant Mattel kondigde onlangs aan dat er gewerkt wordt aan een film op basis van het spelletje ‘Uno’. Proximus Pickx blikt terug op enkele filmmakers die hen voorgingen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Battleship

Boten van alle formaten die elkaar beschieten met torpedo’s, dat is wat we zien in de film ‘Battleship’ van regisseur Peter Berg uit 2012. De film is gebaseerd op het wereldberoemde gezelschapsspel ‘Zeeslag’, dat in 1931 voor het eerst te koop was als een spel met pen en papier.
 
De fabrikant Hasbro nam de beslissing om het populaire gezelschapsspel naar de cinemazalen te transporteren. De film staat bol van de special effects en spektakelscènes, maar ondanks dat en ondanks een hoofdrol voor de zangeres Rihanna, kende de film zowel bij het publiek als bij de critici maar weinig succes.

Ontdek 'Battleship' nu op Netflix. Lees hier meer over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx.

Knives Out

Het wordt nooit expliciet vermeld, maar velen zien in deze film van Rian Johnson een adaptatie van het bordspel ‘Cluedo’. In het moordmysterie volgen we het onderzoek naar de dood van Harlan Thrombey, een succesvolle schrijver die op de avond van zijn 85ste verjaardag overleed in zijn villa. Zowat heel zijn familie was die dag komen vieren. Een privédetective wordt aangeworven om samen met de politie de omstandigheden rond zijn dood te ontwaren. En al snel wordt er uitgegaan van kwaad opzet. Maar bijna iedereen heeft zijn eigen redenen om te liegen en de familieleden kunnen niet door dezelfde deur. Wat volgt is een regelrechte whodunit, zonder Colonel van Geelen of Rosa Roodhart met een kandelaar of een touw, maar met een groot mysterie vol wendingen en doodlopende pistes.
 
‘Knives Out’ is 28 september beschikbaar in de Proximus VOD Catalogus.
Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de catalogus online!

Jumanji

Voor deze film buigen we de regels een beetje, want deze film is niet gebaseerd op een bestaand bordspel. Judy en Peter ontdekken op zolder een intrigerend spel met de naam ‘Jumanji’. Ze zijn nieuwsgierig en beslissen een spelletje te spelen. Maar wat ze niet konden voorspellen, is dat ze een reeks onhoudbare situaties zouden ontketenen en de hele stad in gevaar zouden brengen. Ze leren gelukkig ook Alan Parish kennen, die 26 jaar lang in het spel opgesloten zat, in afwachting tot iemand het nog eens zou spelen en hem zo zou bevrijden.
 
De film uit 1996 heeft een ware cultstatus bereikt, niet in het minst omwille van de hoofdrol voor Robin Williams. Enkele jaren na het succes in de cinemazalen werd er ook een echt gezelschapsspel ontwikkeld op basis van de film.

Ontdek de versie van 2017 'Jumanji: Welcome to the Jungle' nu op Netflix. Lees hier meer over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx.

Uno

Vorige maand schreef The Hollywood Reporter dat de Amerikaanse spelletjesontwikkelaar Mattel een film wil maken die gebaseerd is op het kaartspel ‘Uno’. De film zou een actiekomedie worden die zich afspeelt in het hiphopmilieu van Atlanta. De Amerikaanse rapper Lil Yachty zou al aan het project verbonden zijn. “Uno is een spel dat generaties en culturen overstijgt en we kunnen niet wachten om samen met Lil Yachty (…)het spel in een avontuurlijke komediefilm te transformeren”, zei Robbie Brenner van Mattel Films over het project.
 
De fabrikant wil zich niet enkel beperken tot het kaartspel, want er zou een film aankomen over Barbie (met Margot Robbie in de titelrol) en over de kleine autootjes van Hot Wheels.
 
Ook enkele geheel andere bordspelfilms zitten eraan te komen. Zo is er een film in productie gebaseerd op ‘Dungeons and Dragons’ met rollen voor Chris Pine, Michelle Rodriguez en Hugh Grant. Die zou in de lente van 2022 het levenslicht moeten zien. Hasbro plant van hun kant dan weer een film gebaseerd op het bordspel ‘Risk’, met de maker van ‘House of Cards’ in de regisseursstoel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top