'Mr. & Mrs. Smith' op Play5: hoe de blockbuster in een serie omgetoverd wordt

Series | Vanavond zendt Play5 de actiekomedie 'Mr. and Mrs. Smith' uit. Op de set van de blockbuster uit 2005 sloeg de vonk over tussen hoofdrolspelers Brad Pitt en Angelina Jolie. Vorige maand raakte bekend dat de film in serie gegoten wordt voor Amazon Prime, met Phoebe Waller-Bridge en Donald Glover in de hoofdrollen. Proximus Pickx geeft de details.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 'Mr. & Mrs. Smith' spelen Brad Pitt en Angelina Jolie een behoorlijk bemiddeld stel. Net als de verveling wat in hun relatie kruipt, ontdekken ze van elkaar dat ze beiden huurmoordenaars zijn. Huurmoordenaars die bovendien de opdracht krijgen om elkaar te vermoorden, voor concurrerende organisaties. Op een dag krijgen ze dezelfde klus toebedeeld, maar ze slagen er geen van beiden in die tot een goede einde te brengen omdat ze door elkaar worden tegengewerkt. En dus luidt hun nieuwe opdracht: de identiteit van de saboteur achterhalen en uitschakelen.

Na talloze uren op de set van de spionagekomedie sloeg de vonk over tussen beide hoofdrolspelers. Brangelina was jarenlang het summum van de Hollywoodromance. Op het moment van de opnames was Brad Pitt nog getrouwd met Jennifer Aniston, terwijl Angelina Jolie net gebroken had met Billy Bob Thornton. Maar de chemie spatte ervan af, iets wat Jolie later ook toegaf in een interview met Vogue. "Ik kende hem enkel van de media", begint Jolie. "Maar voor de film moesten we allerlei gekke dingen samen doen. En zo ontstond er een soort vriendschap en band. Het was pas op het einde van de opnames dat we ons allebei realiseerden dat het wel eens meer zou kunnen betekenen dan we op het eerste gezicht dachten."

De twee bleven "heel goede vrienden" totdat Pitt en Aniston in 2005 officieel scheidden. In augustus 2014 trouwden de twee in het grootste geheim in Frankrijk, maar twee jaar later liep ook hun huwelijk op een sisser af.

Aftellen naar 2022

Vorige maand maakte actrice Phoebe Waller-Bridge via Instagram bekend dat zijzelf de hoofdrol zal vertolken in een remake van de film voor Amazon, aan de zijde van Donald Glover. Die laatste is bekend van de tv-reeks 'Atlanta' en zijn muzikale alter ego Childish Gambino. Waller-Bridge is de bedenkster en hoofdrolspeelster van 'Fleabag'. Ze schreef ook de scenario’s van '­Killing Eve' en 'Run'. De twee zijn dikke vrienden: ze verschenen samen al in de 'Star Wars'-spin-off 'Solo: A Star Wars Story'. Ze zullen de tv-reeks van 'Mr. & Mrs. Smith' ook produceren.
 
Het project zou in 2022 op Amazon Prime te zien zijn. "Wat een droomteam. Donald en Phoebe zijn twee van de meest getalenteerde kunstenaars en artiesten in de wereld. Het is een droom die uitkomt voor ons en het publiek", aldus Jennifer Salke, hoofd van Amazon Studios, in een persverklaring. "Mr. and Mrs. Smith is een iconisch stuk en we kunnen niet wachten om te zien hoe David en Phoebe dat eigen gaan maken."

Het origineel was een groot succes destijds. De film boekte een wereldwijde opbrengst van 487 miljoen dollar – het grootste bedrag tot dan toe voor een film met Pitt of Jolie in de cast.

Kijk vanavond naar 'Mr. and Mrs. Smith' op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top