De beste en flamboyantste kostuumdrama's nu in de Proximus VOD-catalogus

Films | Een selectie films is nu beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus Pickx waarin de extravagante kostuums evenveel aandacht verdienen als de verhalen. Wie houdt van de betere kostuumdrama’s heeft er weer heel wat kijkvoer bij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Behind the Candelabra

Deze film van Steven Soderbergh vertelt het verhaal van de extravagante Liberace, de homoseksuele pianist die zich steeds riant uitdoste. Op de Golden Globes sleepte de prent de prijs voor de beste film in de wacht en Michael Douglas werd gelauwerd als beste acteur voor zijn memorabele hoofdrol als de excentrieke muzikant – een best opvallende rol gezien de rest van zijn carrière. Op het filmfestival van Cannes werd de film met open armen onthaald door de critici, vooral dankzij het duo Douglas en Matt Damon. Bij de voorstelling van de film op het festival liet Douglas zelfs een traan toen hij Steven Soderbergh bedankte voor de kans om nog eens te schitteren. De acteur moest namelijk een tijd lang stoppen met acteren na een kankerdiagnose.
 
‘Behind the Candelabra’ is vanaf 22 maart beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

12 Years a Slave

In 1841 brengt Solomon Northup vredevolle dagen door in New York met zijn vrouw en kinderen. De vrije man werkt als schrijnwerker en speelt viool, maar op een dag wordt alles verstoord door twee individuen. Zij drogeren hem en doen hem boeien om, waarna ze hem als slaaf verkopen. Zijn rechten en zijn identiteit worden hem afgenomen en Solomon wordt op een schip gezet richting New Orleans.
 
Deze fantastische adaptatie van het gelijknamige boek van Northup uit 1853 wordt gedragen door de indrukwekkende cast met Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Lupita Nyong’o, Benedict Cumberbatch en Brad Pitt – tevens producent. ’12 Years a Slave’ werd meermaals bekroond op de Oscarceremonie van 2014.
 
’12 Years a Slave’ is vanaf 22 maart beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Cold Mountain

Deze western weet net zo goed een dosis romantiek te brengen. Het verhaal speelt zich af in de laatste dagen van de Amerikaanse burgeroorlog. De mannen van Cold Mountain in North Carolina scharen zich achter het het leger van de zuidelijke staten. Arbeider Inman is een van hen. Maar om mee te kunnen strijden, kan hij niet anders dan zijn vrouw Ada achterlaten. Zij heeft op haar beurt beloofd om geduldig op zijn terugkeer te wachten. Maar net wanneer de oorlog op haar bloedigst is, antwoordt haar man ineens niet meer op haar brieven. Voor Ada moet het leven verder … De hoofdrollen zijn voor Nicole Kidman, Jude Law, Renée Zellweger en Natalie Portman.
 
‘Cold Mountain’ is vanaf 22 maart beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Amadeus

Het levensverhaal van meestercomponist en kindster van zijn tijd Wolfgang Amadeus Mozart is nooit zo prachtig verteld als in de film ‘Amadeus’ uit 1984. Regisseur Milos Forman maakte de keuze om het verhaal te laten vertellen door Antonio Salieri, die in dezelfde periode als Amadeus aan het werk was. In de film is Salieri traditioneel en jaloers op het succes van de jonge, excentrieke en flamboyante componist, en wanneer die een vroegtijdig levenseinde kent, gaan stemmen op die beweren dat hij zijn rivaal gedood heeft.
 
De film is gebaseerd op een toneelstuk van Peter Schaffer, en dat nam voor dramatische doeleinden een loopje met de werkelijkheid. Zo waren Mozart en Salieri bijvoorbeeld geen aartsrivalen. Salieri was zelfs een tijdje de onderwijzer van de zoon van Mozart. Het klopt wel dat er geruchten waren dat Salieri Mozart gedood had, maar daar is niets van aan. Het zorgt wel voor een erg vermakelijke film, die een kleine veertig jaar na datum nog steeds te genieten valt. En hij sleepte maar liefst acht Oscars, vier Golden Globes, vier BAFTA’s en een César in de wacht.
 
‘Amadeus’ is vanaf 22 maart beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Anna Karenina

Regisseur Joe Wright kan met zijn adaptaties van ‘Pride & Prejudice’ en ‘Atonement’ gerust een kenner van het kostuumdrama genoemd worden. Met ‘Anna Karenina’ uit 2012 maakte hij het drieluik waarbij hij samenwerkte met Keira Knightly compleet. Zij speelt de hoofdrol van een Russische aristocrate die naar Moskou reist om onenigheid in de familie glad te strijken. Maar ze raakt in een affaire verwikkeld met graaf Alexei Vronsky en dat leidt tot meer schandalen.
 
De film is een adaptatie van het gelijknamige boek van de beroemde Russische auteur Lev Tolstoj. Het boek wordt nog steeds gezien als een van de beste literaire werken ooit. De film werd in 2013 genomineerd voor vier Oscars en kon er daar eentje van verzilveren, namelijk die voor de beste kostuums. Toepasselijk, aangezien die geen onbelangrijke rol spelen in de prent.
 
‘Anna Karenina’ is vanaf 22 maart beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!Deze films vol prachtige kostuums zijn eveneens te vinden in de selectie 'Kostuumdrama's van de VOD-catalogus van Proximus Pickx:

- Testament of Youth
- Love & Friendship
- Haar naam was Sarah
- A Royal Night Out
- Therese Desqueyroux
- The King’s Speech
- Madame Bovary
- The Secret Garden
- The Age of Innocence
- The Remains of the Day
- The Patriot
- The Legends of the Fall
- French Cancan
- The Beguiled
- Elizabeth

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top