De gedaanteverwisseling van Mia Lena: van braaf meisje naar femme fatale

Muziek | We zullen het blijven zeggen: ons land zit vol met muzikale goudklompjes die wachten om ontdekt te worden. Onder deze klompjes tellen we Mia Lena, 20 jaar oud en nu al een van de nieuwe Belgische talenten om te volgen. Na haar onthullend nummer 'I don't need you' in 2017 keert Mia Lena terug naar de Belgische scene met een krachtige nieuwe muziekvideo, 'Come & Go'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mia Lena, in 2016 aanzien als een van de meest veelbelovende popartiesten in Wallonië, had amper naam gemaakt. Het nummer ‘I don’t need you' zorgde ervoor dat het grote publiek kennismaakte met Lena en haar verfrissende stijl. Nadien bleef het vrij stil rondom de Waalse zangeres.

Een aantal jaren later is Mia Lena volwassen geworden en verkent ze verschillende muzikale genres. Tijdens de lockdown konden we haar op de sociale media zien experimenteren met rap, R'n'B en soul. De jonge artieste is nog op zoek naar zichzelf, maar biedt ons anno 2021 een meer urban en minder jeugdige stijl aan dan in haar vorige liedjes.

Een donkerder universum


De nieuwe muziekvideo 'Come & Go' toont Mia Lena in de huid van een badass. De video is donkerder en volwassener van wat we van haar gewend waren. De clip is opgenomen in een verlaten hangar. De zangeres neemt wraak op de man die haar hart brak en doodt hem met een kettingzaag versierd met diamanten.

De video is zeer cinematografisch en kan ons in zijn benadering van bloedvergieten herinneren aan de serie 'Dexter' of 'Millennium'. De details maken het verschil, te beginnen met de 'meisjesachtige' beelden die ons aan haar jonge leeftijd herinneren. "Deze kitscherige kant verzacht de rauwe kant van de video een beetje. Je ziet mij met bloed, maar ook met roze nagels, ringen en diamantjes", vertelde ze tijdens een interview voor DH Radio.

De videoclip hanteert de stijl van clips van de Belgische rapper Shay of zelfs van Rihanna. Hierdoor neemt ze afstand van haar imago als onschuldig jong meisje.

Meerdere persoonlijkheden 

De transformatie van Mia Lena doet ons denken aan die van Miley Cyrus, die van haar personage Hannah Montana af wilde komen. De zangeres legt echter uit aan DH Toujours dat haar persoonlijkheid uit twee facetten bestaat. Ze omarmt perfect zowel haar 'rebelse' als 'brave' kant en zegt dat ze zichzelf vaak vergelijkt met haar idolen Adele en Amy Winehouse. De jonge Belgische artieste kijkt ernaar uit om zichzelf de komende maanden te ontdekken en andere aspecten van haar persoonlijkheid aan ons te onthullen door verschillende muziekgenres uit te proberen. Een volgende experimentele single met meer electrogeluiden zou binnenkort het levenslicht kunnen zien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top