Emma Stone en Ryan Gosling zorgen altijd voor vonken en vuur op het grote scherm

Films | Van 'Crazy Stupid Love' tot 'La La Land', Ryan Gosling en Emma Stone zijn ongetwijfeld een duo dat tot de verbeelding spreekt. De twee vormen in het dagelijks leven geen koppel, maar op het grote scherm is er alvast de nodige chemie. Dat zorgde al voor meerdere blockbusters. Proximus Pickx blikt terug op de opvallende band tussen Stone en Gosling.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Emma Stone en Ryan Gosling vielen in 2011 in de film 'Crazy Stupid Love' voor de eerste keer voor elkaar. De chemie tussen hen is meteen merkbaar. Gosling speelt Jacob, een notoire playboy, en Stone kruipt in de huid van Hannah, die teleurgesteld is in de liefde. Ze belanden op een avond samen in bed. De scènes tussen Gosling en Stone zijn vertederend maar ook grappig, onder meer wanneer ze de beroemde scène van de cultfilm Dirty Dancing naspelen.

Twee jaar later liepen ze elkaar weer tegen het lijf in 'Gangster Squad'. In deze film, gebaseerd op historische feiten, speelt Ryan Gosling een agent die bereid is alles te doen om de plannen van de maffia in Los Angeles van 1949 te dwarsbomen. Emma Stone speelt dan weer de rol van een dame die aan de zijde floreert van maffiabaas Micky Cohen. Een 'verboden' liefde die de aantrekkingskracht tussen de twee kenmerkt.

In 'La La Land' zetten ze de kroon op het werk. Deze film is een eerbetoon aan musicals. Gosling en Stone groeien door deze film definitief uit tot iconen van de Hollywoodromantiek.

'La La Land' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de knop 'On demand' of 'Shop' op uw afstandsbediening of bekijk hier de catalogus.

Een platonische relatie

Damien Chazelle, regisseur van 'La La Land' en winnaar van de Oscar voor beste regisseur voor deze cultfilm, merkte voor het eerst de chemie op tussen Emma Stone en Ryan Gosling. Hij beschrijft ze als "een iconische Hollywood-liefde" en legt uit dat het tijdens de casting duidelijk was dat de chemie tussen hen ongezien was.

Je vraagt je af hoe het komt dat het duo in het echte leven nooit een koppel is geworden. Dat komt omdat de twee al een langdurige relatie hebben. Emma Stone, die onlangs aankondigde zwanger te zijn van haar eerste kind, heeft een relatie met regisseur Dave McCary. Ryan Gosling is al tien jaar samen met Eva Mendes, ondanks meerdere geruchten dat ze uit elkaar zouden gaan. Het echtpaar heeft twee kinderen.

Dit belet niet dat Ryan en Emma een platonische maar vertederende relatie hebben. De actrice zegt dat ze "zich niet kan voorstellen hoe haar leven eruit zou zien zonder Ryan". De twee zijn en blijven bijzonder goede vrienden.

Proximus Pickx heeft voor u een selectie films bedacht in "Bekende koppels" van de Proximus VOD-catalogus om de mooiste liefdesverhalen of acteursduetten te herontdekken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top