Coaches worden creatief in zesde Blind Auditions van ‘The Voice van Vlaanderen’

Films | Het einde van de Blind Auditions nadert en de teams van coaches Natalia, Niels Destadsbader, Tourist LeMC en Koen Wauters zitten steeds voller. In de zesde Blind Auditions van dit seizoen vechten nog eens elf hoopvolle zangers en zangeressen voor die laatste plekjes, en ook onder de coaches gaat het er steeds tactischer aan toe.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De nieuwste coaches gaan duidelijk het hardst op zoek naar tactieken om de beste kandidaten binnen te halen. Tourist LeMC liet zich al gevleugelde woorden ontvallen over enkele kandidaten en vanavond doet hij er nog een schepje bovenop wanneer hij een kandidaat een staande ovatie geeft. “Ik sta hier recht, niet om mijn benen te strekken, maar puur uit adoratie. Je hebt stijl, klasse en dat straalt van je af”, zegt hij.
 
Niels Destadsbader tast ook de grenzen af. Hij wil duidelijk alleen stressbestendige kandidaten in zijn team, want hij wacht tot het laatste moment om als enige te draaien voor een zanger. Niet omdat hij twijfelde, legt hij uit. “Ik heb expres lang gewacht om te duwen omdat ik wou zien hoe je zou reageren op het feit dat er nog niemand gedraaid was”, zegt hij. “Sadist!”, lachen anciens Natalia en Koen, die het met hun ervaring niet van de trucjes moeten hebben.

Rinkelende bellen

De aftrap van de avond komt van de 29-jarige Arne, een zingende drummer die voor de gelegenheid zijn gitaar meenam. Hij brengt een krachtige akoestische versie van ‘Home’ van de Foo Fighters. Of hij daarmee de coaches kan overtuigen, zullen we vanavond te zien krijgen. Daarnaast horen we eigen versies van nummers als ‘Feel it Still’, ‘Hoe Het Danst’ en ‘Crazy’ – gezongen door de zus en dochter van twee oud-kandidaten uit de eerste editie.
 
De 49-jarige An waagt zich aan het nummer ‘Old Town Road’ van Lil Nas X en dat doet alvast bij één van de coaches een belletje rinkelen. “Ik heb dit nummer ooit naar het Nederlands vertaald voor een cover op de radio”, vertelt Tourist. “Dat werd toen: ‘ik neem mijn paard naar de Oude Kerkstraat’. Toen ik dat aan het zingen was, dacht ik al dat er iets niet klopte qua vertaling. De cover kwam dan op de radio en ik kreeg direct berichtjes van mensen uit mijn entourage om te vragen wat ik in godsnaam had gedaan.”
 
Bekijk ‘The Voice van Vlaanderen’ op vrijdag 12 maart om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Meer nieuws en highlights over 'The Voice van Vlaanderen' vind je hier terug.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top